Olyphia laat 2 punten achter in Ruinerwold uitslag: 1 – 1 

NOORDWOLDE – Olyphia heeft zichzelf zondag een zeer slechte dienst bewezen door in en tegen Ruinerwold niet verder te komen dan 1-1. Olyphia had een groot veldoverwicht, maar wist dit niet in een score uit te drukken. En wisten de Noordwoldigers wel het net te vinden, dan hadden de groenhemden pech met arbitrale dwalingen van grens en scheidsrechter, die 2 zuivere doelpunten afkeurde. Ook voor Olyphia geldt de al oude voetbalwet: als je zelf verzuimt te scoren, dan valt ie aan de andere kant. Uiteindelijk moest Olyphia nog dankbaar zijn dat het 5 minuten voor tijd op gelijke hoogte kwam door pinchhitter Jeroen Dolstra.

Lees meer

Olyphia speelt gelijk tegen VKW uitslag: 2 – 2 

NOORDWOLDE – Op een zonovergoten sportpark ‘Spokedam’ speelde Olyphia haar tweede thuiswedstrijd van dit seizoen, tegenstander is degradant uit eerste klasse F van vorig seizoen VKW uit Westerbork. Beide teams hebben dit seizoen tweemaal verloren en eenmaal gewonnen. VKW begon de wedstrijd voortvarend, al in de vierde minuut scoorde Frits Vermeulen na een dekkingsfout achterin de ‘groene defensie’ waarna Vermeulen dacht voor te zetten, maar deze bal over keeper Knol  in het net belande; 0-1.


Lees meer

Olyphia boekt eerste zege uitslag: 3 – 1

NOORDWOLDE – Sprankelend was het allemaal niet wat Olyphia zondag liet zien op eigen veld tegen Lemelerveld, maar het resultaat tegen de nieuwkomer in de 2e klasse mocht er zijn: 3-1. Vooral de eerste helft was van beiden kanten niet best. In de 2e helft zat er meer passie en beleving in de wedstrijd en dat zag je ook terug in de score. Olyphia maakte daarbij het meeste aanspraak op de zege en stapte na 93 minuten voetbal ook als verdiende winnaar van het veld.


Lees meer

Jannes de Lange nieuwe trainer sv Olyphia 1

NOORDWOLDE – Jannes de Lange volgt Chris de Wagt op als hoofdtrainer van tweedeklasser Olyphia.De oefenmeester uit Meppel is vrijdagavond door het bestuur van de club uit Noordwolde benoemd als nieuwe coach. Chris de Wagt stapte deze week op bij Olyphia. Hij wordt trainer van Jong SC Heerenveen. Jannes de Lange (52) is geboren en getogen in De Wijk. Tot zijn 23e heeft hij daar gewoond en gevoetbald. Op zijn 16e maakte De Lange zijn debuut in het eerste elftal van Wacker. Hij speelde zeven jaar in het eerste. In 1987 speelde De Lange bij de beloften van SC Heerenveen. Na een jaar stapte hij over naar MSC. De volgende twee jaar was De Lange actief bij KHC Kampen. Daarna keerde hij terug bij MSC. In het laatste jaar als speler kwam hij uit voor Zuidwolde

Lees meer

Trainer Chris de Wagt stopt per direct

NOORDWOLDE – Chris de Wagt is met onmiddellijke ingang gestopt als trainer van Olyphia. Hij wordt trainer van het beloftenteam van Sc Heerenveen. De Wagt zou aan zijn derde seizoen bij Olyphia beginnen. Hij trainde de Noordwolder selectie samen met Ronny Venema. Venema, die bezig is aan zijn vierde seizoen blijft gewoon en neemt voorlopig de honneurs waar totdat er een opvolger is benoemd.
Chris de Wagt (32) wordt dus de nieuwe trainer van Jong sc Heerenveen. De Wagt, die van 2006 tot 2010 betaald voetbal speelde bij onder ander SC Cambuur en FC Oss, tekent in Heerenveen een contract voor één jaar

Lees meer