Van Weldadigheid naar Heerlijkheid

Op zondag 3 maart is de jaarlijkse Drents-Friese Wold mountainbiketoertocht vanaf het Sportpark Spokedam in Noordwolde. De tocht wordt georganiseerd door s.v. Olyphia en de nieuw opgerichte fietsclub FietsZe. Het is een afwisselende tocht, waarbij de deelnemers kunnen kiezen tussen 30 en 50 km. De langste afstand doet drie provincies aan, waarbij begonnen wordt in Friesland. Vandaar gaat het naar Drente en de laatste lus loopt door Overijssel. De tocht gaat over de grondgebieden van onder meer de Maatschappij van Weldadigheid en Heerlijkheid De Eese.

Er kan gestart worden tussen 9.00 uur en 10.30 uur vanuit de kantine van Olyphia. Bij het inschrijfgeld van €7,50 (leden NFTU €5,50) is een warme hap na afloop inbegrepen. Op het sportpark is tevens de gelegenheid tot douchen en kunnen de fietsen worden afgespoten. 

De tocht is de eerste samenwerking tussen S.V. Olyphia en FietsZe.  “We gaan van elkaars sterke kanten profiteren”, aldus Mark Jubbega van s.v.Olyphia. “Wij hebben al enkele jaren ervaring, maar het ontbeerde ons aan een keurmerk om op de fietskalender van de NTFU te komen. Door de samenwerking kunnen wij nu op deze fietssport kalender komen en krijgen wij hopelijk een groter publiek”.

Voorzitter Pieter Bosma van FietsZe zegt erg blij te zijn met deze samenwerking.  “Door deze samenwerking kunnen wij naamsbekendheid vergroten. FietsZe race & mtb club is in mei van het afgelopen jaar opgerichte. FietsZe is er voor zowel de wegrenner als de mountainbiker”.

Meer informatie over de Drents-Friese Wold toertocht is te vinden op de website www.fietsze.nl of www.svolyphia.nl.