Olyphia is er zondag niet in geslaagd de koppositie over te nemen. Op het kunstgras in Grou ging Olyphia met 3-1 onderuit tegen GAVC en daar viel niks op af te dingen. Het zat er zondag niet in voor de mannen van Chris de Wagt. Ook zondag zag de Wagt weer een aantal absenten, ten opzichte van vorige week was Dedmer Kraakman niet van de partij vanwege vakantie. Daartegenover stond het terugkeren van Gerwin Duker, hij startte gelijk in de basis.
Op een zonnig sportpark Meinga hadden zo’n 400 toeschouwers zich verzameld om naar de topper in de 2e klasse K te kijken, oftewel de nummer 1 tegen de nummer 3. Zoals altijd waren er veel supporters uit Noordwolde e.o. meegereisd om de hoofdmacht aan te moedigen. Maar die toeschouwers hadden nauwelijks hun plekje aan de zijlijn gevonden of moesten al toekijken hoe Olyphia op achterstand kwam. Via een lange bal werd de snelle voorhoede van de thuisploeg in stelling gebracht. De bal viel over de verdediging, maar leek een prooi te worden voor de uitgekomen Christiaan vd Zande. Hij maaide echter langs de bal, waarna het een koud kunstje was voor Andinga om de bal in het lege doel te werken: 1-0. Olyphia leek daarna moeite te hebben met de omstandigheden in Grou. Het snelle kunstgrasveld en de harde zijwaartse wind bemoeilijkten het spel van Olyphia. Olyphia kwam er gewoonweg niet lekker in en het lukte de groenhemden niet om hun vertrouwde spel te spelen. Daarboven op kwam het uitvallen van Mark Teade Koopmans, die met een blessure naar de kant moest. De beste fase van Olyphia was misschien nog wel het begin, maar echtte grote kansen kreeg Olyphia niet. Tot aan de 27e minuut. Na een fair duel om de bal bleef Jesse Visser van GAVC ter hoogte van de middellijn liggen. Olyphia ging verder met de aanval en bracht via Jacco Veenstra, Marcel de Nekker in stelling. Marcel de Nekker rondde oog in oog  met de keeper knap af. Met een volley wist hij de gelijkmaker op het scorebord te brengen. In het restant van de eerste helft bleef GAVC de bovenliggende partij, maar had het weer een cadeautje nodig om op voorsprong te komen. Gerwin Duker kreeg de bal niet goed weg en speelde de bal in de voeten van GAVC. De gevaarlijke voorhoede van GAVC wist wel raad met dit buitenkansje en scoorde via Sander van Remmen de verdiende voorsprong:2-1. Na rust bleef het spelbeeld ongewijzigd. Al had Olyphia vlak na rust wat pech dat Jacco Veenstra de buitenkant van de paal raakte. Waar Veenstra nog mistte, wist GAVC enkele minuten later wel te scoren. Via een corner wist Guido Cnossen de bal achter vd Zande te koppen en daarmee leek het duel beslist. In het restant van de wedstrijd was het eerder wachtten op de 4-1, dan op de 3-2. Met veel lange ballen probeerde de koploper de snelle buitenspelers in stelling te brengen, wat nog voor een aantal hachelijke situaties zorgden. Maar mede door goed keeperswerk van vd Zande kwam er geen verandering in de stand. Ook de ingebrachte Tolman en Veldmeijer konden niks aan de stand veranderen en dus ging Olyphia voor de tweede keer dit seizoen op kunstgras onderuit. Daarmee doet Olyphia voorlopig een stapje terug in de strijd om de koppositie. Volgende week is Olyphia vrij en is het te hopen dat er een aantal blessuregevallen weer zijn hersteld. Op 30 oktober wacht op het eigen sportpark Spokedam tegenstander Groninger Boys. Aanvang 14:00 uur.

Opstelling Olyphia: Christiaan vd Zande, Ruud van Erp, Jeroen Dolstra (76. Yorian Tolman), Gerwin Duker, Joran Vrind, Mark Teade Koopmans (23. Sjim van Dinten), Tim Bethlehem (c), Yvan Stroop, Kevin Capello, Marcel de Nekker (82. Marco Veldmeijer) en Jacco Veenstra.
Overige wisselspelers: Jongbloed, Boer en Dragtsma.

Scoreverloop: 2. Tjeerd Andries Andinga 1-0, 27. Marcel de Nekker 1-1, 37. Sander van Remmen 2-1, 54. Guido Cnossen 3-1.

Gele kaart: van de Meulen (GAVC) en Sjim van Dinten.