BEILEN – Olyphia mocht vandaag aantreden tegen Beilen. Beilen had nog 0 punten en Olyphia kon vorige week 1 punt bijschrijven.

Olyphia miste door allerlei zaken Ruud van Erp, aanvoerder Remon Hankel, Mark Koopmans en Gerwin Duker. Bert Veenstra was vandaag aanvoerder en linksback. Albert van der Laan, Jordy de Jong en Sjim van Dintum stonden nog meer in de verdediging. Tim Bethlehem, Kevin Capello en René de Nekker vormden het middenveld. Jakko Veenstra, Yvan Stroop en Ron Bethlehem stonden voorin. Beilen maakte na een minuut of 10 al de 1-0. Een voorzet van rechts kon makkelijk ingetikt worden. Olyphia rechte de rug en Stroop werd neer gehaald binnen de 16. De Nekker nam de penalty feilloos wat 1-1 betekende. In de eerste helft was Olyphia een maatje groot voor Beilen en werd het 1-2 door Bethelehem die een mooie individuele actie bekroonde met een mooie schuiver in de hoek. Vanaf dat moment begon de man met de fluit zich er behoorlijk mee te bemoeien.

Eerst kreeg Beilen een penalty vanwege vermeend hands en werd de ruststand 2-2. Na de thee kwam Beilen op 3-2 terwijl de vlag in de lucht hing, maar de scheidsrechter keurde de goal van de geel-zwarten goed. Ook de 3-3 was vaag. Een corner kwam volgens de arbiter tegen een hand van een Beilen speler en weer een penalty voor Olyphia. De Nekker koos de zelfde hoek en het was gelijk. Al met al een stand waarmee beide ploegen kunnen leven gezien het spelbeeld. Opmerkelijke man was toch de man die het spel leidde. Olyphia speelt volgende week een thuiswedstrijd tegen het zwalkende Steenwijk