Verslag SV Olyphia F1 Weststellingwerfs zaalvoetbaltoernooi

Zaterdag 10 januari zo halverwege de ochtend treden de mannen van SV Olyphia F1 aan in sporthal de Duker onder leiding van coach Johan Beun. Mede-coach Hasker heeft deze ochtend andere werkzaamheden, de mannen van de F1 wensen hem, Inez en hun team de komende tijd heel veel succes met de verbouwing van C1000 naar Jumbo. 

We starten het toernooi, wat 2 pouledagen omvat en een finaledag, met een wedstrijd tegen Oldeholtpade F1 (Mexico). Ons team heet overigens Portugal. Mexico blijkt de terechte winnaar te zijn van deze wedstrijd. Het wordt 0-1 en de goal wordt gemaakt uit een corner. Keeper Luuk heeft het nakijken. 

Vol goede moed starten de mannen wedstrijd 2, dit keer is Amerika (Wolvega F1) de tegenstander, ook deze wedstrijd gaat verloren met 1 doelpunt verschil; 0-1. Deze wedstrijd zijn de tegenstanders echter beter aan elkaar gewaagd, de 1-1 hangt ook in de lucht maar Kyano, Sem, Lars, Tygo en Ruben weten het doel helaas niet te vinden. Jaimy en Aron zorgen daarentegen ook met Luuk dat het bij het ene tegendoelpunt blijft. 

Plezier staat voorop, dat straalt de groep in alles uit. Een overwinning is echter ook wel heel welkom. Daar strijden ze in de derde wedstrijd dan ook als geen ander voor. Italië (de Blesse F2) is het slachtoffer. Met nog 4,5 minuut op de klok weet Aron te profiteren; de bal komt terug van de keeper en hij schiet de bal beheerst in het doel; 1-0 voor. Dit smaakt naar meer. De 2-0 komt bijna op naam van Lars, de bal wordt echter gekeerd door de keeper maar het is wederom Aron. Hij staat op de goede plek en laat de bal het net krullen. Dit is ook de eindstand; overwinning nummer 1 is een feit. 

De laatste wedstrijd van vandaag wordt tegen Uruguay (Sport Vereent F1) gespeeld. Na 4 minuten spelen rondt Lars een goede pass van Sem af; 1-0. Dit smaakt naar meer, Tygo schiet 2 x in het zijnet. Een hard schot van Sem gaat naast. Ook de inzet van Lars verdwijnt net naast het doel en dan gebeurt het tegenovergestelde. Olyphia krijgt de bal niet goed weg en de tegenstander profiteert; 1-1. Hier blijf het bij. 

We kunnen met een tevreden gevoel terugkijken op dag 1 en gaan vol vertrouwen dag 2 van het toernooi tegemoet, zaterdag 31 januari 2015 gaan de mannen van de F1 in de vroege ochtend op pad naar Sporthal de Steense in Wolvega.