Olyphia E1-Genemuiden E3 6-0 (4-0)
door Christina Lem

Vorige week zijn de mannen in de Hoofdklasse 02 gestart met een 4-4 gelijkspel tegen SVN ’69 (teruggekomen van een 3-1 achterstand). Vandaag, 13 september, staat de thuiswedstrijd tegen SC Genemuiden E3 op het programma. Om 11 uur trappen we onder leiding van Nick van Nieuwenhoven af. Na een dikke 5 minuten spelen komt Olyphia op voorsprong via een hard onhoudbaar schot van Selwin; 1-0.
3 minuten later wordt de voorsprong uitgebreid door een goal van Gerben uit een corner van Jeffrey. De 3-0 komt in de 17e minuut tot stand uit een prachtig opgezette aanval die start bij Yvar, via Jeffrey en Selwin terechtkomt bij Nando die de keeper koelbloedig weet te verschalken. Voor rust wordt het nog 4-0 door Gerben die een afgeketste vrije trap in het doel van SC Genemuiden verwerkt. 

Na rust is het Genemuiden die het initiatief neemt. Goed keeperswerk van Merric, verdedigend sterk werk van alle mannen onder leiding van Givano, Yvar en Max maakt dat de bal niet in de netten verdwijnt. Zo’n 5 minuten voor tijd breidt Selwin de score uit en ook Jeffrey weet een minuut later het net te vinden. Een keurige 6-0 overwinning is hiermee en feit.