Olyphia – Germanicus door René de Nekker

Olyphia speelde zondag de laatste thuiswedstrijd van het huidige seizoen. Danny Bijlsma was geschorst. Jordy de Jong op vakantie en Damien Boers is al langer weg. Alberto Schipper stond op de goal en dit betekende voor hem zijn laatste wedstrijd op sportpark Spokedam. Kevin de Jong, Albert van der Laan, Mark Koopmans en Stefan de Nekker stonden achterin. Ruud van Erp, René de Nekker, Remon Hankel en Bert Veenstra op het middenveld. De spitsen Wilco van Luik en Kevin Capello maakten de opstelling compleet. 

Olyphia wist waar het om ging en liet dit het eerste half uur zien. Van Luik kreeg direct een beste kans, maar de keeper redde prima. Een steekpass van van Erp zette De Nekker voor de keeper. Zijn schot ketste op de benen van de keeper af. Later kon De Nekker op de goal af, maar werd naar buiten gedreven. De voorzet van Veenstra kwam voor de voeten van van Luik die beheerst raak schoot. Hierna kwam de klad erin bij Olyphia. Door foutjes durfden ze niet meer te voetballen en werd vaak de lange bal gehanteerd. Germanicus kwam door slap verdedigen op 1-1. Een vrije trap betekende 1-2 en een absoluut onterecht gegeven penalty zorgde nog voor rust dat de wedstrijd gespeeld was 1-3. 

De 2de helft geloofde Olyphia er niet meer in en Germanicus maakte nog 2 goals. Na de wedstrijd kwamen de andere uitslagen binnen en waar Olyphia een paar weken geleden al dacht veilig te zijn komt het nu op de laatste uitwedstrijd in Sneek tegen LSC aan. Olyphia heeft waarschijnlijk 1 punt nodig daar, maar zal vol voor de winst gaan om zeker te zijn. De spelers en staf hebben er vertrouwen in om ook volgend jaar weer een seizoen 2de klas te gaan spelen.

 

Bron Foto: De Stellingwerver (Wilco van Luik wordt tegen de grond gewerkt. De arbiter ziet er geen strafschop in. – Boom regionale uitgevers/ Niek van der Oord)