Olyphia Veiling Motorcrossen

Tijdens de veiling van Olyphia bood Henk de Vries een avond motorcrossen aan.
Dit leek me wel wat, dus begon te bieden. Frank Lankman leek dit ook wel wat en bood tegen mij op. Toen wij op een bepaald bedrag kwamen (ik weet niet meer hoeveel) mochten we, als we beide dat bedrag betaalden, van Henk wel beide mee! Nou, dat was helemaal mooi!!
Veiling MC 1
Donderdag 19 juli was t zo ver! Bepakt met helm, handschoenen en een flinke portie kriebels in de buik, werd ik door Diana opgehaald. Onderweg pikten we Frank op.
Henk was alvast vooruit met de motoren om e.e.a. voor te bereiden.
Op weg naar Delfzijl…. Dat was al een belevenis op zich!! Hoe kom je ooit in zo’n uithoek terecht?? Na enig telefonisch contact en lang leve het mobiele internet, kwamen we op de bestemming aan.

Daar aangekomen waren er al veel coureurs op de baan. Onder hen was ook Mark Jubbega, die van de gelegenheid gebruik maakte om ook een paar rondjes te crossen.
Eerst maar eens kijken hoe het hem vergaat….. Dat ging behoorlijk goed. Dus deden Frank en ik vol goede moed de kleren aan. Grote broek, shirt en nog grotere laarzen kregen we aan. Alles voor de veiligheid!! Voor Frank had Henk een speciale BigMac-helm!! Ik kreeg er spontaan honger van, toen Frank hem op zette…
Toen maar even een paar rondjes op het vlakke terrein om een beetje gevoel met de motor te krijgen. Nadat we dat enigszins onder de knie hadden, begon het echte werk!!!
Om ons heen vlogen de echte crossers langs en ze vlogen letterlijk!! Dat wilde ik ook…!!!!

Dat viel dus wel even tegen!! Met het zweet op de kop 2 rondjes gereden, met Henk als begeleider bij me!! Voor m’n gevoel ging het best aardig, maar als ik t gemaakte filmpje terug kijk, rij ik als een bejaarde!! Het kostte heel veel kracht om de motor recht te houden in dat mulle zand. Dan kom je op zo’n heuvel af, geeft wat gas, maar wat is er aan de andere kant?? Oei, toch maar niet te hard!!
Met net genoeg gas haalde ik de top en dan voorzichtig naar beneden!!

Toen Frank een paar rondjes!! Voor iemand die nog nooit gereden had, ging dat heel goed. Toch viel het hem ook behoorlijk tegen.

Na een kleine pauze, waarbij Henk voor de nodige versnaperingen had gezorgd, ging ik voor de 2e keer! De uitdaging was om bij de laatste springbult met het wiel van de grond te komen, want daar werden de foto’s en filmpjes gemaakt. Het is mij niet gelukt, maar Frank en Mark kwamen wel los van de grond! Toppers!!!

Aan het eind van de avond werd alles opgepakt en ingeladen en vertrokken we met z’n allen naar Groningen om daar de avond af te sluiten met een drankje en een heerlijk pizza!!

Ik wil, ook namens Mark en Frank, Henk, Diana en Hendrik (van wie we de motor mochten lenen) heel erg bedanken voor deze onvergetelijke avond!! Wat ontzettend gaaf!!
Ik zeg: volgende veiling weer!!!

Groetjes Liesbeth Bloemhoff
Veiling MC 2