Olyphia toont veerkracht in Hollandscheveld, door René de Nekker

In de laatste fase van de competitie heeft Olyphia goede zaken gedaan door met 2-5 te winnen van subtopper HODO. Daar leek het in het begin van de wedstrijd niet op, de formatie van Allard van der Meer begon te slap en stond na 20 minuten derhalve al met 2-0 achter. Maar net als een aantal wedstrijden vaker dit seizoen knokte de groene brigade zich terug en kwam voor de thee nog langszij. In een aantrekkelijke tweede helft maakte maar 1 ploeg aanspraak op de overwinning en liepen de gasten uit naar een terechte 2-5 overwinning.

Zonder de geblesseerde Wilco van Luik en geschorste Ruud van Erp had Olyphia nog wat recht te zetten. De heenwedstrijd werd namelijk vrij kansloos verloren. Grote man was toen Michel Overweg met 3 treffers. Diezelfde Overweg leek dat deze middag ook weer te worden toen de speler zijn eerste treffer van de middag maakte. Door slap ingrijpen in de Noordwoldiger defensie kon Overweg al na 3 minuten alleen op doelman Alberto Schipper af. Met een geplaatste schuiver zette hij de thuisclub op oversprong. Olyphia leek geenszins wakker geschud want een kwartier later leek de middag al beslist. Ferrie Fieten kreeg vanaf het middenveld de bal en zette met een prima pass Overweg vrij voor Schipper die wederom het nakijken had. Na een half uur spelen kregen de gasten opeens weer de hoop. Aanvoerder Remon Hankel schoot vanaf de linkerkant een vrije trap ineens op doel, HODO keeper Gerrie Mol leek verrast en gaf Kevin Capello de bal op een presenteerblaadje. De kleine blonde spits wist wel raad met deze kans en schoof het leder beheerst over de lijn. HODO leek van slag, want 3 minuten later trok Rene de Nekker de stand alweer gelijk. Vanaf de linkerkant stoomde Bert Veenstra op die met een afgemeten voorzet De Nekker in staat stelde om de bal achter doelam Mol te schuiven. Voor rust kreeg HODO nog een grote kans om weer op voorsprong te komen maar Schipper wist een kans van Robin Vos onschadelijk te maken.

In het tweede bedrijf was er één team die aanspraak mocht maken op de overwinning en dat waren de gasten uit Noordwolde. Na 49 minuten kwamen de gasten op voorsprong toen Albert van der Laan uit een klutssituatie de bal mee kon nemen en Mol met een bekeken balletje kansloos liet. Olyphia vanaf dat moment de thuisclub met de rug tegen de muur. Na een aantal goede mogelijkheden besliste man of the match Albert van der Laan in 75e minuut de wedstrijd. De controlerende middenvelder liet Mol met een prachtige vrije trap kansloos. HODO probeerde het wel maar Schipper stond in de 81e minuut zijn mannetje op een schot van Melvin Mol. De Nekker zette uiteindelijke met zijn 2e treffer van de middag de eindstand op het scorebord. Hankel gaf de bal op Mark Teade Koopmans die zijn inzet bij de tweede bal binnen getikt zag worden door De Nekker. In de absolute slotfase kreeg de equipe van Van Der Meer nog een aantal opgelegde kansen, maar gescoord werd er niet meer. Uiteindelijk een terechte overwinning voor de Friese club die met deze overwinning goede zaken doet in het klassement.

Volgende week speelt Olyphia thuis tegen ONB en kan bij een overwinning zich veilig spelen. 14.00u sportpark Spokedam.

Opstelling Olyphia

Alberto Schipper, Kevin de Jong, Damien Boers, Danny Bijlsma, Mark Teade Koopmans, Albert van der Laan, Remon Hankel ©, Bert Veenstra, Kevin Capello, Rene de Nekker,

Bank; Mark Betlehem, Daan van Lier, Jordy de Jong, Marco Veldmeijer

 

 

Verslag door HODO, overgenomen van tweenul.nl

 
HODO – Olyphia 2-5

HOLLANDSCHEVELD – Het trieste weer was een goede maatstaaf voor de wedstrijd die HODO speelde tegen Olyphia uit Noordwolde. Na een flitsend begin stortte de ploeg van Jan Wielink als een kaartenhuis in elkaar en werden ze na een 2-0 voorsprong volledig onder de voet gelopen door Olyphia.

door Gerjan Spallink

HODO begon fel aan het duel. Al in de 1e minuut werd Michel Overweg de diepte in gestuurd door Danny Kiekebelt maar Danny Bijlsma wist de aanvaller het scoren te beletten. In de 3e minuut was het wel raak. Weer was het Overweg die, op aangeven van Robin Vos, oog in oog met doelman Alberto Schipper als winnaar uit de strijd kwam en HODO op een vroege 1-0 voorsprong zette. Ook Olyphia kreeg in de beginfase een aantal kansjes, in de 5e minuut was het Albert van der Laan die zijn hoekschop voorlangs zag vliegen.
Afgemeten
In de 17e minuut kreeg Ferrie Fieten de bal en met een afgemeten pass zette hij Overweg vrij voor Schipper en Overweg zette de 2-0 op het scorebord. HODO bleef aanvallen en het leek een makkelijke middag te worden voor de equipe van Jan Wielink want in de 19e minuut was het weer Overweg die voor gevaar zorgde. Nu moest Van der Laan aan de noodrem trekken om de spits van scoren af te houden wat hem een gele kaart opleverde.
In de 29e minuut kregen de gasten een vrije bal die door Remon Hankel ineens op het doel geschoten werd. Doelman Gerry Mol was verrast maar tikte de bal van de lijn waar Kevin Capello binnentikte en de 1-2 aantekende. HODO leek de draad helemaal kwijt en het spel zakte na een bedenkelijk niveau. In de 32e minuut was het zwak handelen van de defensie van HODO en Bert Veenstra kreeg alle ruimte om een goede voorzet te geven op Rene de Nekker die van dichtbij de gelijkmaker noteerde: 2-2. Even later leek HODO weer op voorsprong te komen. Na een goede pass op Overweg was de spits niet zelfzuchtig en gaf de bal op de vrijstaande Robin Vos. Vos had iets te veel tijd nodig en Schipper kon redden.
In de tweede helft was er maar een ploeg die kansen kreeg, Olyphia. In de 48e minuut was het De Nekker die het doel van Mol onder vuur nam maar Kevin Vos blokte de inzet en voorkwam gevaar. Nog geen minuut later was het Mark Teade Koopmans die met een voorzet en enig fortuin van der Laan bereikte die de 2-3 tegen de touwen werkte.
Druk
In deze fase van de wedstrijd kwam HODO steeds meer onder druk te staan en Olyphia speelde vol op de aanval. In de 62e minuut was het onoplettendheid in de defensie en De Nekker schoot de bal tegen Mol aan. In de rebound was het Mol die prima redding bracht op een kopbal van Hankel. HODO probeerde nog de gelijkmaker te forceren door Melvin Mol in de ploeg te brengen voor Jos Arends, maar in de 76e minuut was het Van der Laan die met een prachtige vrije bal doelman Mol volledig kansloos liet en de 2-4 aantekende. Even later leek Hankel te scoren uit een corner maar zijn kopbal belandde op de lat. In de 81e minuut was het Melvin Mol die nog een mogelijkheid kreeg uit een corner van Ruben de Haas. Zijn kopbal belandde veilig in de handen van Schipper, die snel het spel hervatte en Hankel de diepte in stuurde. Hankel gaf de bal op Koopmans die zijn inzet bij de tweede paal binnen getikt zag worden door De Nekker die de 2-5 eindstand op het bord bracht.