NOORDWOLDE – Olyphia leek een makkelijk middag te krijgen tegen Ruinerwold. Na 20 minuten was de stand 3-0 door goals van Remon Hankel (p), Albert van der Laan en Wilco van Luik.
Ware het niet dat Ruinerwold niet opgaf en terug kwam tot 3-3 nog voor rust, door goals van Kevin van Dijk (2x) en Marcus Koetsier. Ruud van Erp stond toen al onder de douche door een rode kaart wegens een harde overtreding.

Olyphia kwam hierna scherp uit de kleedkamer en was de bovenliggende partij ondanks de 10 tegen 11 situatie. De thuisclub kreeg zelfs een penalty, maar deze werd gemist door Remon Hankel. Danny Bijlsma kopte even later uit een corner toch raak en dit betekende 4-3 voor Olyphia.
Hierna was Ruinerwold het spoor een beetje bijster. Het kreeg nog drie rode kaarten voor de kiezen, respectievelijk Jacco Huisman, Kevin Loof en Paul Smid. Voor Olyphia een zeer belangrijke winstpartij.

Opstelling Olyphia : Schipper; De Jong, Bijlsma, Boers en S. de Nekker; Van der Laan, Van Erp, R. de Nekker en Hankel; Van Luik en Capello.
Koopmans, Oostra en Bethlehem kwamen nog binnen de lijnen.