Het seizoen 2013/’14 is het derde seizoen dat we bij de vrouwen spelen in de nieuwe competitiepiramide. Vanaf het begin is er voor gekozen om bij de vrouwen in categorie B (vierde, vijfde en voor Zuid II ook de zesde klasse) te spelen met een najaars- en voorjaarsreeks. Daar zijn de afgelopen seizoenen de nodige reacties op ontvangen. Belangrijkste argument dat wordt aangedragen is dat de vrouwen, net als de mannen, in een hele competitie willen spelen (poules van twaalf teams) en niet in reeksen.

Om na te gaan hoe de clubs hierover denken is onder de clubs uitkomend in de vierde, vijfde en zesde klasse een quick scan gehouden. De resultaten zijn onderstaand opgenomen. In algemene zin kan worden geconcludeerd dat tweederde van de clubs uitkomend in de categorie B een hele competitie wil in plaats van een najaars- en voorjaarsreeks.

Het bestuur amateurvoetbal heeft in de vergadering van 13 januari 2014 ingestemd met deze wijziging. Dit betekent dat de clubs bij de vrouwen categorie B alleen nog kunnen inschrijven in een poule van twaalf. Dit staat ook vermeld op het digitale inschrijfformulier dat begin mei wordt opengesteld. Uiteraard blijft in het begin wel de mogelijkheid tot herindeling bestaan als sprake is van een te groot niveauverschil. Bij vragen kan contact worden opgenomen met een medewerker van de afdeling competitiezaken van het districtskantoor die de competitie voor de vereniging organiseert.

De resultaten van de evaluatie zijn hier te vinden.