De medische verzorging bestaat binnen sv Olyphia uit een aantal faciliteiten.

De AED hangt in de bestuurskamer.

EHBO
Behandelkamer rechts na ingang bij kleedkamers 1.

Opleiding
Olyphia faciliteert via professionals opleiding op het gebied van Eerste hulp bij sportblessures, EHBO en AED.

Sportmassage ruimte
In de kleedkameraccommodatie zit ‘rechts bij binnenkomst’ aan zijde kleedkamers 1 de deur naar de sportmassage ruimte.

Samenwerking met professionals;
Daarnaast zoekt Olyphia samenwerking met professionals voor het invullen van faciliteiten waarover Olyphia niet beschikt.

Verzorgingsteam
Verzorgingsteam van sv Olyphia

Elaine Tolman, Coördinator/Selectie/Verzorger, T 06-5050749

Voor welke zaken kan je terecht bij het Verzorgingsteam :

• EHBO spullen
  • Advies betreft preventie, blessure´s en hoe te trainen met blessure
  • Preventieve behandelingen, o.a. bandageren tapen, massage
  • Blessurebehandeling
  • Hersteltraining

EHBO spullen
Alle noodzakelijke benodigdheden

Advies betreft preventie, blessure´s en hoe te trainen met blessure
Klop gerust bij het Verzorgingsteam aan als je advies wil over bv onstabiele enkels, of die strakke hamstring of gespannen kuiten. Zij kunnen jou vertellen wat je moet doen om erger te voorkomen en hier het liefs vanaf kan komen. Mocht je vermoeden/voelen dat je tegen een blessure aanzit of kan je wel met de groep meetrainen maar moet je oppassen bij bv strakke spieren etc. vraag advies bij het verzorgingsteam.

Preventieve behandelingen, o.a. bandageren tapen, massage
Mocht je voor een wedstrijd of training, massage nodig hebben, ingetapet of gebandageerd moeten worden. Maak dan een afspraak voor de wedstrijd met jouw verzorger en voor de trainingsdagen met de desbetreffende masseurs die op dinsdag of vrijdagavond dienst hebben in de massageruimte bij onze vereniging. Zo kan men de nodige voorbereidingen treffen en tijd voor jou reserveren. Mocht er voor jouw wedstrijd geen masseur aanwezig zijn, kom dan vragen om hier verdere afspraken over te maken.

Blessure behandeling
In principe kan ieder spelend lid van Olyphia terecht bij het verzorgingsteam voor behandeling of advies over zijn of haar blessure. Let wel voor bestaande blessures wordt er uitsluitend op afspraak gewerkt! Mocht je op de dinsdag- of vrijdagavond tijdens de training geblesseerd raken dan kan je uiteraard zonder afspraak terecht. Iedere sporter is er immers bij gebaat dat er tijd voor zijn / haar behandeling of vragen is. Zonder afspraak is de kans zeer groot dat je niet behandeld kan worden. Maak daarom een afspraak voor de wedstrijd met jouw verzorger/ster en voor de trainingsdagen met de desbetreffende masseurs die op dinsdag- of vrijdagavond dienst hebben in de massageruimte bij onze vereniging. (zie schema) Spelers van de Selectie zijn verplicht om bij blessures zich te melden bij het verzorgingsteam!

Hersteltraining
Onder begeleiding van de sportmasseur kunnen sporters preventief of na een blessure aan hun herstel werken. Ook als je conditie wil verbeteren kan je jezelf hiervoor aanmelden. Met een blessure die wat langer herstel nodig heeft zoals b.v. een hamstringblessure is het wenselijk dat je eerst hersteltraining volgt voordat je weer met de groep mee gaat trainen. Je conditie loopt tijdens de blessure achteruit, dit geld ook voor je spiervolume terwijl de groep hierin doorgroeit. Het risico bij een blessure waarbij je de ene zijde van je lichaam ( geblesseerde) ontziet en de ander (gezonde) zijde overbelast, dit gaat onbewust maar je lichaam is hierdoor wel in onbalans. En je gaat toch gelijk met de groep meetrainen je een verhoogd risico loopt een volgende blessure op te lopen of terug te vallen in je oude blessure. Hierdoor kom je in een visuele cirkel van blessureleed terecht … en dat wil geen enkele speler. Onze tip is dan ook: Je bent zelf de dokter van jouw eigen lijf, luister dan ook naar wat jouw lichaam je aangeeft. Pijn geeft aan dat er iets niet goed zit, let wel goed op het verschil tussen” pijn” en “ik voel iets” Bij “ik voel iets” is het verstandig om de intensiviteit van jouw sport activiteit wat te doseren (dus minder intensief trainen). Terwijl het bij “pijn” verstandig is om met jouw activiteit te stoppen en aandacht aan je blessure te geven (b.v. koelen, er naar laten kijken door de sportmasseur of huisarts) Blijf bij blessures niet onder het motto “het zal wel weer overgaan” door lopen maar ga er verstandig mee om. Let wel: je team/elftal is er niet bij gebaat dat er een speler in het veld staat die zijn blessure bewust negeert en maar voor 60% kan spelen. Je hebt gekozen voor een teamsport durf daar ook de verantwoording voor te dragen!

Voor blessurebehandeling, hersteltraining, advies etc., kan ieder spelend lid in de massageruimte van Olyphia Op Afspraak terecht tijdens:
Dinsdagavond v.a. xx.xx uur tot max. xx.xx uur
Vrijdagavond  v.a. xx.xx uur tot max. xx.xx uur