NOORDWOLDE – Op een zonovergoten sportpark ‘Spokedam’ speelde Olyphia haar tweede thuiswedstrijd van dit seizoen, tegenstander is degradant uit eerste klasse F van vorig seizoen VKW uit Westerbork. Beide teams hebben dit seizoen tweemaal verloren en eenmaal gewonnen. VKW begon de wedstrijd voortvarend, al in de vierde minuut scoorde Frits Vermeulen na een dekkingsfout achterin de ‘groene defensie’ waarna Vermeulen dacht voor te zetten, maar deze bal over keeper Knol  in het net belande; 0-1.

Hierdoor liepen de groenhemden direct achter de feiten aan. Wel werden er aanstalten gemaakt om de stand gelijk te maken, wat resulteerde in een overtreding op Marcel de Nekker in het strafschopgebied, waarna scheidsrechter resoluut naar de stip wees. Ron Bethlehem mocht voor de gelijkmaker zorgen en deed dit met veel overtuiging; 1-1. Hierna kreeg Olyphia meerdere kansen om op voorsprong te komen. Zo’n tien minuten na zijn benutte strafschop ging Ron Bethlehem alleen op de keeper af, maar hij loopt zich vast op de goed uitkomende keeper, waarna VKW in balbezit komt en direct de aanval opzet, waar een hoekschop uitkomt die verder geen gevaar brengt. Vlak voor rust kan Joran Vrind zijn tegenstander niet tegenhouden waardoor deze richting het doel van Olyphia kan snellen en hierdoor ook Dolstra passeert, maar de nummer 10 in het blauwe shirt kan zijn gedane moeite niet tot een goed resultaat brengen. Zo gaan beide teams met een gelijke stand van 1-1 de kleedkamers in.

Trainer De Lange wijzigde zijn opstelling in de tweede helft en bracht Damien Boers voor Jeroen Dolstra. Doordat beide teams op jacht waren naar een voorsprong kwam dit tot een wat rommelig spelbeeld na rust. Na een kwartier gespeeld te hebben in de tweede helft werd de verdienstelijk spelende Twan Wiegman onderuit gehaald in het strafschopgebied wat opnieuw een penalty voor Olyphia opleverde. Na deze overtreding kreeg de nummer 6 van VKW zijn tweede gele kaart, waarna deze mocht gaan douchen. Hierna schoot Ron Bethlehem zijn team naar een 2-1 voorsprong. Na de goal werd Dizzy Boer in het veld gebracht voor Ruud van Erp. De thuisploeg zette het aanvallende spel door wat leidde tot een grote kans voor Marcel de Nekker , deze schoot over na een voorzet van Ron Bethlehem. De Nekker mocht hierna het veld verlaten voor Jakko Veenstra.

Halverwege de tweede helft kwam VKW meer in de wedstrijd, wat leidde tot een aantal kansen. Maar tot veel gevaar kwam dit niet. Hierdoor leek Olyphia op weg naar de tweede overwinning van dit seizoen, maar tien minuten voor het einde van de wedstrijd schoot de doorgewinterde spits Frits Nijstad zijn ploeg naar de gelijkmaker.  Olyphia probeerde alsnog de drie punten in Noordwolde te houden, Veenstra en Capello kregen nog de kans om de 3-2 binnen te schieten, maar de keeper van VKW voorkomt dit waarna beide ploegen dezelfde reeks houden dit seizoen en de wedstrijd eindigen in een 2-2 gelijkspel.