Olyphia heeft zichzelf zondag een zeer slechte dienst bewezen door in en tegen Ruinerwold niet verder te komen dan 1-1. Olyphia had een groot veldoverwicht, maar wist dit niet in een score uit te drukken. En wisten de Noordwoldigers wel het net te vinden, dan hadden de groenhemden pech met arbitrale dwalingen van grens en scheidsrechter, die 2 zuivere doelpunten afkeurde. Ook voor Olyphia geldt de al oude voetbalwet: als je zelf verzuimt te scoren, dan valt ie aan de andere kant. Uiteindelijk moest Olyphia nog dankbaar zijn dat het 5 minuten voor tijd op gelijke hoogte kwam door pinchhitter Jeroen Dolstra.

Trainer Jannes de Lange kon, naast de langdurig geblesseerden, niet beschikken over de geblesseerden Damian Boers en Twan Wiegman. Dizzy Boer en Jacco Veenstra startten ten opzichte van de vorige wedstrijd weer in de basis. Olyphia begon zwak aan de wedstrijd, in de eerste 20 seconden had het door onoplettendheid zomaar achter kunnen staan. Doelman Knol was ook nog niet scherp, maar herstelde zijn fout en voorkwam daarmee een vroege treffer. Het was een wake-up-call voor Olyphia dat daarna het heft in handen nam. Het spel speelde zich vooral af op de helft van Ruinerwold en Olyphia kon een paar keer gevaarlijk worden door kopballen van Marcel de Nekker. Na een half uur spelen dacht Olyphia op voorsprong te komen. Een verdwaald schot bleef door de sterke wind binnen de lijnen en kwam voor de voeten van Remon Hankel. Hankel aarzelde geen moment en schoot de bal vanaf randje zestien in de winkelhaak. Toen de bal echter over de lijn ging oordeelde de grensrechter van Ruinerwold dat het buitenspel was, scheidsrechter ten Horn keurde het doelpunt in eerste instantie goed, maar na een praatje met de grensrechter werd het doelpunt toch afgekeurd. Amper een paar minuten later had Olyphia wederom pech met een arbitrale dwaling. Een voorzet van Ron Bethlehem ging over jan en alleman heen en kwam op het hoofd van Marcel de Nekker die van dichtbij raak wist te koppen. Wederom werd het doelpunt om onduidelijke redenen afgekeurd. In de gehele eerste helft kreeg Olyphia maar liefst 18 corners. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Olyphia was de ploeg met het balbezit en zocht de aanval. In de 56e minuut leek de verdiende voorsprong er te komen. Kevin Capello schoot vanaf rand 16 meter de bal tegen de lat, waarna de bal voor de voeten viel van Ruud van Erp. Oog in oog met de doelman raakte van Erp de bal echter verkeerd. Olyphia verzuimde de voorsprong te nemen, het creëerde een aantal goede mogelijkheden, maar vaak was de laatste pass te onnauwkeurig. Ruinerwold kon daar weinig tegenover stellen en werd en werd nauwelijks gevaarlijk. Maar zoals zo vaak in het voetbal als je de kansen zelf niet afmaakt, dan valt hij aan de andere kant. Als een duveltje uit een doosje was daar in de 68e minuut Jacco Huisman namens Ruinerwold die vrij voor doelman Knol verscheen en de bal achter de lijn wist te werken, 1-0. Olyphia probeerde de druk daarna extra op te voeren door een dubbele wissel. De lange Jeroen Dolstra kwam als pinchhitter binnen de lijnen voor Kevin Capello en Jordy de Jong kwam in het veld voor Ruud van Erp. Aangespoord door de meegereisde Noordwoldigers ging Olyphia op zoek naar de gelijkmaker, maar zoals de gehele wedstrijd wilde de eind pass maar niet goed lukken. Waar doelman Knol van Olyphia weinig had te doen, bleek zijn naamgenoot doelman Knol van Ruinerwold een rots in de branding. Olyphia leek heel duur punt verlies te lijden, maar zo’n 5 minuten voor tijd kreeg Olyphia toch loon naar werken. Jeroen Dolstra schoot een voorzet vanaf de zijkant goed binnen en liet doelman Knol kansloos, 1-1. In de laatste minuten kreeg Olyphia nog een vrije trappen in kansrijke posities, maar pogingen van Remon Hankel en Joran Vrind gingen naast. De grootste kans in de slotfase was er voor Ruinerwold maar van dichtbij schoot Jacco Huisman naast. Voor Olyphia zuur puntverlies tegen de hekkensluiter. Volgende week kan Olyphia de zure bijsmaak van de wedstrijd wegspoelen op eigen veld tegen Raptim uit Coevorden. Aanvang 14:00 uur.

Opstelling Olyphia:
Leon Knol, Ruud van Erp (73. Jordy de Jong), Dizzy Boer, Remon Hankel, Joran Vrind, Ron Bethlehem, Dedmer Kraakman, Kevin Capello (73. Jeroen Dolstra), Tim Bethlehem (c), Marcel de Nekker en Jacco Veenstra.

Scoreverloop: 68. Huisman 1-0, 85. Dolstra 1-1.