Sprankelend was het allemaal niet wat Olyphia zondag liet zien op eigen veld tegen Lemelerveld, maar het resultaat tegen de nieuwkomer in de 2e klasse mocht er zijn: 3-1. Vooral de eerste helft was van beiden kanten niet best. In de 2e helft zat er meer passie en beleving in de wedstrijd en dat zag je ook terug in de score. Olyphia maakte daarbij het meeste aanspraak op de zege en stapte na 93 minuten voetbal ook als verdiende winnaar van het veld.

Trainer Jannes de Lange stond aan zijn eerste thuiswedstrijd voor de groenhemden. In zijn basiself had hij weer een plekje ingeruimd voor Damiën Boers. Jakko Veenstra was weer terug van vakantie en kon weer op de bank plaats nemen. Zoals gezegd was de eerste helft niet best. Het duurde tot de 20e minuut voordat we de eerste mogelijkheid konden noteren. Die eerste kans was voor de thuisploeg toen Ron Bethlehem de diepte in werd gestuurd, maar op weg naar de keeper speelde hij de bal te ver voor zich uit, waardoor de keeper de bal makkelijk kon oprapen. Het spel bleef voorzichtig en timide. In de 35e minuut was daar de eerste mogelijkheid voor Lemelerveld. Typerend was dat slecht uitverdedigen van Olyphia hiervoor de aanleiding was. Maar in kansrijke positie schoot Jordy Lugtenberg gehaast hoog over. Olyphia verscheen in de persoon van Ron Bethlehem nog één keer vrij voor de keeper, maar opnieuw had Bethlehem het vizier niet helemaal op scherp staan. De opmerkelijkste situatie van de eerste helft gebeurde 5 minuten voor de pauze, toen een speler van Lemelerveld zich ernstig leek te blesseren. Scheidsrechter van Schepen besloot, wellicht mede gezien het spelbeeld, vroegtijdig de kleedkamers op te zoeken en de resterende 5 minuten voorafgaand de 2e helft te spelen. En zo was het voor de toeschouwers de even wennen na de pauze, toen bleek dat beide teams in de zelfde richting bleven voetballen. Na 5 minuten spelen werd alsnog gewisseld en kon de wedstrijd met de 2e helft worden voorgezet. In die 2e helft zat meer passie en beleving. Olyphia zette vroeger druk en dat wierp al vrij snel zijn vruchten af. Na ongeveer een uur spelen kreeg Olyphia een corner die bij de 2e paal werd ingekopt door Kevin Capello. Voor de toeschouwers was moeilijk te zien of de bal de lijn had gepasseerd, maar de scheidsrechter kende geen twijfel en keurde het doelpunt goed: 1-0. Olyphia vergat na het doelpunt de lijn door te trekken en liet Lemelerveld terug in de wedstrijd komen. Want lang kon Olyphia niet genieten van de voorsprong. Het jonge team van Lemelerveld, normaal uitkomend in District Oost, liet zien niet voor niks naar Noordwolde te zijn afgereisd en ging opzoek naar de gelijkmaker. De rappe Reijnink bediende Freek Lugtenberg die van dichtbij doelman Knol kansloot liet, 1-1. Nadat Olyphia aan een achterstand was ontsnapt, een bal van invaller Reimink ging rakelings voorlangs, zorgde Ron Bethlehem opnieuw voor een voorsprong. Hij rondde een lange solo af met een keihard schot in de bovenhoek, 2-1. In het restant van de wedstrijd kon Lemelerveld alleen gevaarlijk worden uit standaard situaties. In een mêlee van spelers werd de bal opgepakt door keeper Knol, maar de prima leidende scheidsrechter oordeelde dit anders en zag een terugspeelbal. De indirecte vrije trap op een meter of 7 van de goal werd door Olyphia goed uitverdedigd. En een vrije trap op randje 16 werd door de goed keepende Knol gekeerd. In de slotfase stelde Jeroen Dolstra de zege veilig door de bal hard tegen de touwen te koppen. Al met al viel op de overwinning van Olyphia niks af te dingen. In een sportief duel kregen Kraakman van Olyphia en Vlierman van Lemelerveld geel. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Stadskanaal.

Opstelling: Leon Knol, Ruud van Erp, Jeroen Dolstra, Damiën Boers, Jordy de Jong (72. Twan Wiegman), Dedmer Kraakman, Joran Vrind (83. Jakko Veenstra), Remon Hankel, Tim Bethlehem ©, Kevin Capello en Ron Bethlehem.
Overig bank: Jacco Groenink, Luc Bos en Dizzy Boer.

Scoreverloop: 57. 1-0 Capello , 62. 1-1 Lugtenberg, 73. Bethlehem 2-1, 86. Dolstra 3-1.