Ondanks dat Olyphia de gehele 1e helft de mindere was kregen ze wel de eerste kans. Tim Bethlehem onderschepte een verkeerde terugspeelbal legde breed op zijn broertje Ron, maar die kwam net niet lekker uit en schoot op de keeper. Daarna nam Valthermond de wedstrijd in handen. De aanvoerder speelde met een mooie actie Edwin Drenth vrij die gemakkelijk binnen kon schieten. Olyphia kwam vervolgens een aantal keer goed weg en het was wachten op de 2-0. Die kwam in de 25e minuut nadat Olyphia de bal meermaals niet goed wegwerkte en Jens Bulle vanaf randje 16 knap raak schoot. Dizzy Boer moest daarna het veld verlaten met een liesblessure en hij werd vervangen door Damien Boers. Olyphia kreeg vanaf dat moment iets meer grip op de wedstrijd maar verder dan wat kleine mogelijkheden kwamen ze niet. De grootste kansen waren er voor Valthermond, maar goed keeperswerk van Leon Knol (die de langdurig geblesseerde van de zande vervangde) voorkwam een grotere achterstand. Het was duidelijk dat Valthermond fysiek sterker en vooral gretiger was dan Olyphia. In de 2e helft zette Olyphia er een tandje bij en dat resulteerde in enige druk op de achterhoede van Valthermond. Kevin Capello werd neergehaald in de 16, maar de scheids vond het geen overtreding en uit de daaropvolgende counter werd de voorsprong in de 60e minuut vergroot naar 3-0 door wederom een doelpunt van Edwin Drenth. Olyphia hoefde echter niet te klagen over dit moment want Valthermond had daarvoor al 2 penalty’s moeten krijgen. Valthermond bleef doordrukken en de grootste kans was wederom voor de thuisspelende ploeg maar het afstandsschot ging rakelings over de kruising. Olyphia gaf niet op en na een goede actie van Ron belande de bal op de 16 waar Twan Wiegman, in de rust ingevallen voor Jordy de Jong, stond en prima binnen schoot. Hierna kwamen er nog een aantal kleine mogelijkheden maar na wederom een slechte organisatie in de verdediging van Olyphia kon Valthermond de 4-1 maken en zo de wedstrijd in het slop gooien. Kevin Capello deed snel daarna nog wat terug door een vrije trap van Remon Hankel binnen te tikken. De eerstvolgende aanval van Valthermond bracht het verschil weer op 3 nadat Alwin Braakman doormiddel van een volley scoorde na een knappe voorzet. In de blessuretijd kwam pas de eerste goede aanval van Olyphia over meerdere schijven, maar Twan kon zijn goede invulbeurt niet bekronen met een tweede doelpunt en zo eindigde de eerste competitie wedstrijd in een grote verliespartij.

Opstelling : knol / van erp, dolstra, de jong / vrind, kraakman, boer, hankel / t bethlehem (c), r bethlehem, capello..

wissels : 32e min d boer eruit voor d boers

45e min j de jong eruit voor t wiegman

Geblesseerden: Marcel de Nekker (knie), Rene de Nekker (knie), Christian vd Zande (knie)