Olyphia heeft in de uitwedstrijd tegen Groninger Boys 3 belangrijke punten weten te pakken. In een wedstrijd die eerder spannend was dan goed, trok Olyphia uiteindelijk aan het langste eind. Het duel eindigde in een 1-2 zege voor de Noordwoldigers. Voor Olyphia scoorden Dedmer Kraakman en Jeroen Dolstra.

De lijst met afwezigen blijft lang voor de Noordwoldigers. René de Nekker en Tim Bethlehem zijn deze week geblesseerd afgehaakt en ook Marcel de Nekker is nog altijd niet fit. Ron Bethlehem mocht zijn opwachting in de basiself weer maken en ook voor Freek Mintjes was er plek vanaf het beginsignaal. Enkel een paar minuten onderweg was er opnieuw blessureleed voor Olyphia. Jacco Veenstra moest geblesseerd het veld verlaten, voor hem kwam Damian Boers in het veld. In de eerste helft had Olyphia een veldoverwicht. De grootste kansen waren voor de groenhemden. Al vroeg in de wedstrijd hadden de gasten een penalty moesten hebben, nadat Jeroen Dolstra in kansrijke positie een zetje in de rug kreeg. Scheidsrechter Bierma oordeelde echter anders en liet doorspelen. De grootste kans in de eerste helft viel te noteren voor Marco Veldmeijer. Ron Bethlehem zette de bal vanaf de linkerflank voor, waarna Kevin Capello in een poging de bal te schieten naar de grond werd gedrukt, de bal schoot uiteindelijk door voor het lege doel, maar Marco Veldmeijer kwam een teenlengte te kort om de bal binnen te schieten. Waar iedereen dacht met een brilstand te gaan rusten, kwam er toch nog een doelpunt voor de pauze. In de rijkelijk bijgetelde blessuretijd kreeg Olyphia nog een vrije trap op de rand van de 16 meter. Dedmer Kraakman nam plaats achter de bal en wist het leder langs de muur, over de grond tegen de touwen te werken: 0-1. Na de pauze hetzelfde spelbeeld. Olyphia gaf in een matige wedstrijd weinig kansen weg, maar zagen de gastheren in de 50e minuut toch langszij komen. Olyphia rechtte de rug en ging opnieuw opzoek naar de voorsprong. Die voorsprong kwam er in de 64e minuut, toen Jeroen Dolstra de bal uit een corner als laatst wist te toucheren: 1-2. In het restant van de wedstrijd was het vooral spannend te noemen. In het veld liepen de irritaties bij de gastheren steeds verder op. Scheidsrechter Bierma liet veel toe en veel tegen zich zeggen, waardoor het spel grimmiger en grimmiger werd. Dat de wedstrijd eindigde met enkel 2 gele kaarten voor Groninger Boys mag een wonder heten. Olyphia kwam de wedstrijd niet meer in grote problemen. Een pluim voor de verdediging die knap stand hield. Waar de thuiswedstrijd nog met 7-1 werd gewonnen van Groninger Boys, had Olyphia zondag zo maar punten kunnen verspelen. Door de overwinning is Olyphia terug te vinden in de middenmoot op plek 7, maar heeft wel wedstrijden minder gespeeld. Volgende weken zullen uitwijzen of Olyphia naar boven of naar beneden moet kijken, want het kan nog alle kanten op. Komende week wacht op eigen veld kampioenkandidaat GAVC, aanvang 14:00 uur.

Opstelling Olyphia: Christian van der Zande, Ruud v Erp ©, Jeroen Dolstra, Dizzy Boer, Joran Vrind, Dedmer Kraakman, Kevin Capello (87. Sjim van Dinten), Freek Mintjes, Ron Bethlehem, Marco Veldmeijer (68. Gerwin Duker)  en Jacco Veenstra (6. Damian Boers)