Op eerste paasdag stond het inhaalduel tegen Sint Annaparochie op het programma. Een belangrijk treffen voor de laatste fase van het seizoen. Het resultaat zou bepalen of het vizier naar boven of naar onder moet worden gericht. Trainer Chris de Wagt moest het doen zonder de geblesseerde René de Nekker en de geschorste Dedmer Kraakman, ook Gerwin Duker was afwezig. Tim Bethlehem maakte zijn rentree in de basis. Ook voor Sint Annaparochie zijn de punten belangrijk, de ploeg staat momenteel op een nacompetitieplek voor degradatie.

Olyphia nam vanaf de aftrap het initiatief in handen. Olyphia had in de beginfase een veldoverwicht, zonder daarbij echt gevaarlijk te worden. Lang op de voorsprong hoefde Olyphia echter niet te wachten. In de 11e minuut kreeg Olyphia een corner, waarbij de bal met een hakbal achter het standbeen verlengd werd door Damian Boers. De bal kwam daarbij voor de voeten van de geheel vrijstaande Kevin Capello, hij kon het leder van dichtbij gemakkelijk tegen de touwen schieten: 1-0. Ook na het doelpunt bleef Olyphia de ploeg in de aanval. Na 20 minuten kreeg Olyphia opnieuw een corner, en net als bij de 1-0, wist Olyphia via een corner te scoren. Dit keer  liet Jeroen Dolstra met een keiharde kopbal keeper Bosje kansloos: 2-0. Na dit doelpunt zat Olyphia op rozen en kon ook Sint Annaparochie de eerste plaagstootjes uitdelen, gevaarlijk konden de gasten echter niet worden. Na een uur spelen leek de ploeg van trainer Chris de Wagt nog in de problemen te komen. Damiën Boers kreeg zijn tweede gele kaart toen hij de bal van dichtbij via zijn hand richting het doel werkte. Arbiter de Jong zag er opzet in en de balende Boers moest vertrekken. Ook met tien man kwam Olyphia zelden in de problemen. Doelman Christian van der Zande werd zelden echt aan de tand gevoeld. De verdediging hield knap stand en gaf nauwelijks kansen weg. Ondanks de man mindersituatie wist Olyphia de voorsprong nog verder uit te breidden. Na een overtreding op Kevin Capello kreeg Olyphia nog een strafschop. Ron Bethlehem schoof de bal vanaf elf meter koeltjes in de hoek, 3-0. Olyphia kreeg in het restant van de wedstrijd nog de beste kansen om te scoren. Jakko Veenstra werd na een pass van Joran Vrind alleen op doelman Bosjes afgestuurd, maar oog in oog met de keeper slaagde hij er niet in de bal langs de keeper te schuiven. In de slotfase kwamen Marcel de Nekker en Freek Mintjes nog binnen de lijnen voor Ron Bethlehem en Jacco Veenstra. Tien minuten voor tijd mocht ook Twan Wiegman zijn debuut maken in de hoofdmacht van Olyphia, hij verving Jordy de Jong. In de slotfase kwam Sint Annaparochie doelman Jouke Bosje nog hard in aanraking met de paal, in een uiterste poging de bal uit het doel te houden. Na een blessurebehandeling moest hij de strijd staken. Na 96 minuten voetbal blies scheidsrechter de Jong voor het einde. In een sportief duel kregen er toch 5 spelers een kaart. Boers (2x geel), Capello en Vrind namens Olyphia en Scheer en Meerderink namens Sint Annaparochie. Voor Olyphia een belangrijke driepunter, dat  daarmee op 32 punten komt. Dit betekend, naast een vrijwel zekere handhaving, een puntenrecord voor de Noordwoldigers in de 2e klasse. Olyphia staat nu 5e op de ranglijst. De komende periode zal de selectie proberen nog een plekje op te schuiven, want de 4e plaats geeft aan het eind van het seizoen recht op nacompetitiewedstrijd om promotie naar de 1e klasse. Daarvoor is echter nog een lange weg te gaan, te beginnen aankomend weekend de uitwedstrijd tegen directe concurrent Ruinerwold. Aanvang 14:00 uur.

Opstelling Olyphia: Christiaan van der Zande, Ruud van Erp, Jeroen Dolstra, Jordy de Jong (80. Twan Wiegman), Joran Vrind, Dizzy Boer, Kevin Capello, Damiën Boers, Ron Bethlehem (83. Marcel de Nekker), Tim Bethlehem en  Jacco Veenstra (78. Freek Mintjes).

Scoreverloop: 11. Capello 1-0, 20. Jeroen Dolstra 2-0, 68. Ron Bethlehem 3-0 (p.)

Gele kaarten: Boers (58. 2x geel), Capello en Vrind (Olyphia), Scheer en Meerderink (Sint Annaparochie)