In en tegen Ruinerwold deed Olyphia goede zaken in de strijd om de vierde plek. Tegen directe concurrent Ruinerwold leek het duel lange tijd af te stevenen op een gelijk spel, maar diep in blessuretijd werd Jeroen Dolstra de gevierde man bij de Noordwoldigers, hij bepaalde de eindstand op 2-3. De overwinning zet Olyphia met nog 3 wedstrijden te spelen op pole position voor de 4e plek, een plaats die aan het eind van het seizoen waarschijnlijk recht geeft op nacompetitie om promotie naar de 1e klasse.

In Ruinerwold kon trainer Chris de Wagt weer beschikken over Dedmer Kraakman, hij begon weer in de basis. Verder bleven de groenhemden ongewijzigd ten opzichte van de week ervoor. De eerste grote kans in de wedstrijd was voor Jacco Veenstra. In kansrijke positie raakte hij de bal echter verkeerd. Waar Olyphia verzuimde de score te openen, deed Ruinerwold dit een minuut later wel. Via een corner van Ruinerwold kwam de bal bij de 2e paal, voor de geheel vrijstaande Ewoud Kleene een klein kunstje de bal van dichtbij hard en hoog in het doel schieten: 1-0. Olyphia leek na de openingstreffer wat van slag, maar langzamerhand kwam Olyphia beter in de wedstrijd en er ontstond een open wedstrijd en een boeiende strijd om naar te kijken. Het duurde tot de 28e minuut tot de beloning daar kwam. Jacco Veenstra werd de diepte ingestuurd en in een poging de man te passeren onregelmatig tot val gebracht, de scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Een stip die op het veld van Ruinerwold overigens uit een kleine zandvlakte bestaat, waardoor de bal niet goed bleef liggen. Ron Bethlehem bleef koel en scoorde: 1-1. Na de gelijkmaker ging Olyphia op zoek naar de voorsprong. Een schot van Tim Behtlehem werd daarbij ternauwernood knap door doelman Knol tot corner verwerkt. Vlak voor de pauze kwam Ruinerwold desondanks toch op voorsprong. Nadat eerder Christiaan van der Zande al met een uiterste krachtinspanning de bal over het doel wist te tikken, was het niet veel later toch raak. Marcus Koetsier werd afgevlagd voor buitenspel, maar scheidsrechter van Schepen oordeelde anders en liet doorspelen. Zijn kopbal betekende de 2-1. Na de pauze hetzelfde spelbeeld, een veldoverwicht voor Olyphia met de grootste kansen. In de 63e minuut kwam de verdiende gelijkmaker. Een voorzet van Ron Bethlehem belandde bij Kevin Capello, die bij de 2e paal de bal knap tegen de touwen wist te werken: 2-2. Na het doelpunt verzuimde Olyphia  de voorsprong te nemen, het creëerde een aantal goede mogelijkheden, maar vaak was de laatste pass te onnauwkeurig. Ruinerwold kon daar weinig tegenover zeggen en werd in de tweede helft nauwelijks gevaarlijk. Olyphia voerde de druk op en voelde dat er meer te halen viel. Aangespoord door de meegereisde Noordwoldigers probeerde Olyphia alsnog de 3 punten binnen te halen. Diep in blessuretijd kreeg Olyphia nog een vrije trap op de rand van de 16 meter. Invaller Marcel de Nekker bracht de bal voor en in een mêlee van spelers werd de bal richting doelman knol afgevuurd. In eerste instantie wist hij de bal nog te keren, maar Jeroen Dolstra schoot van dichtbij de rebound binnen, 2-3. Olyphia pakt daarmee in de extremis 3 hele belangrijke punten en schuift op naar de 4e plek. Een plaats die wellicht aan het eind van het seizoen recht geeft op nacompetitie naar de 1e klas. Maar zover is het nog lang niet er staan namelijk nog drie moeilijke wedstrijden op het programma, waarvan Roden (30-4) en DTD (7-5) vechten om de titel en Lemmer (14-5) nog strijd tegen rechtstreekse degradatie. Het beloofd dus nog een spannend slot van de competitie te worden, maar Olyphia houdt de hoop levend na een goede zege op Ruinerwold.

Opstelling Olyphia: Christiaan van der Zande, Ruud van Erp, Jeroen Dolstra, Jordy de Jong (75. Gerwin Duker), Joran Vrind, Dizzy Boer, Kevin Capello, Dedmer Kraakman (70. Damian Boers), Tim Bethlehem ©, Ron Bethlehem en Jacco Veenstra (83. Marcel de Nekker).

Scoreverloop: 6e Kleene 1-0, 28e Ron Bethlehem 1-1, 41e Koetsier 2-1, 63e Capello 2-2, 90+3 Jeroen Dolstra 2-3.

Kaarten: Telkamp (Ruinerwold), van der Zande en Boers (Olyphia)