Olyphia speelde gisteren de eerste wedstrijd na de winterstop tegen het Groninger Velocitas. Velocitas had vorige week een knap resultaat neergezet tegen de koploper Gavc. Olyphia haar wedstrijd tegen Sint-Anna-Parochie werd afgelast. Olyphia speelde een paar oefenwedstrijden die wisselend resultaat opleverden. Tegen ‘velo’ werd op kunstgras gevoetbald. De scheidsrechter tesste het echte gras rond een uur of één en bepaalde dat het veld niet goed bespeelbaar was. Olyphia miste zoals eigenlijk gebruikelijk een aantal spelers. Damien Boers, Bert Veenstra, Christiaan van der Sarde, en Gerwin Duker zijn geblesseerd. Yorian Tolman en Jakko Veenstra speelden met het tweede mee dat met 5-0 won. Leon Knol mocht zijn basisdebuut in de goal maken. Ruud van Erp, Jeroen Dolstra en Dizzy Boer vormden de achterhoede. Op het middenveld speelden Tim Bethlehem(c), Dedmer Kraakman, Kevin Capello en Joran Vrind. Voorin moesten Ron Bethlehem, René de Nekker en Marcel de nekker voor dreiging zorgen. Jordy de Jong, Sjim van Dinten, Freek Mintjes, Jeffrie Jongbloed en Marco veldmeijer zaten op de bank. Olyphia begon goed aan de wedstrijd. Velo heeft aan paar goede voetballers in de ploeg die vooral voorin en aanvallend op het middenveld spelen. Olyphia werd gevaarlijk door standaard situaties. De goede corners en vrije trappen werden genomen door Kraakman. De broertjes de Nekker en Dolstra waren dichtbij goals. Velo deed iets terug door de spits van de ploeg die gevaarlijk op de onderkant lat schoot. In de 33ste minuut werd het 0-1. Een afgeslagen vrije trap werd wederom ingebracht door aanvoerder Bethlehem waardoor René de nekker vrij kon inkoppen. Lang kon Olyphia niet genieten van de voorsprong want, terwijl grensrechter Hulzinga de vlag in de lucht stak voor buitenspel liet de leidsman doorgaan en kon een Velo speler gemakkelijk inschieten wat een 1-1 ruststand betekende. In de tweede helft zette Olyphia nog een tandje bij. De jongste Bethlehem van de ploeg scoorde vrij knap na een lange sprint. Bekeken schoof hij de bal langs de keeper. 1-2. Olyphia had de touwtjes stevig in handen. De 1-3 viel uit een afgeslagen corner. Capello schoot, maar dit schot ging niet richting de goal. René de nekker stond nog in de 16 en kopte de bal via de onderkant lat de goal in. De wedstrijd was vanaf dit moment wel gespeeld. Topscorer Marcel de Nekker maakte ook nog zijn goaltje. Volgens hemzelf achter zijn standbeen, maar het aanwezige publiek zag dat hij hem verkeerd raakte. Ron Bethlehem gaf de assist. Jeroen Dolstra kreeg een gele kaart en Veldmeijer, de Jong en van Dinten vielen nog in rond de 70ste minuut. De uitslag bleef op 1-4 staan ondanks kansen van Capello. Een knap resultaat tegen een ploeg die als het zin heeft aardig kan voetballen. Volgende week speelt Olyphia de topper uit tegen Peize. Gezien het aankomende winterweer mag men ook rekening houden met afgelasting.