De eerste thuiswedstrijd van 2017 werd er voor Olyphia één om snel te vergeten. Een gehavend Olyphia was op eigen veld kansloos tegen SC Stadspark. De Groningers wonnen met 1-4. Trainer Chris de Wagt had deze week een lastige puzzel mee gekregen. Jeroen Dolstra, Kevin Capello en Joran Vrind ontbraken vanwege vakantie. Daarnaast zag de trainer Ron Bethlehem geblesseerd afhaken en ook Christiaan vd Zande was nog niet fit. Desondanks is er ook goed nieuws in de lappenmand van Olyphia, Bert Veenstra is inmiddels geopereerd aan de knie en kan beginnen aan zijn herstel. Damian Boers maakte voor het eerst sinds lange tijd weer speelminuten.

Al snel werd duidelijk dat er weinig viel te halen voor de Noordwoldigers. Olyphia begon onzeker aan de wedstrijd en daar wisten de gasten uit Groningen wel raad mee. De bezoekers hadden weinig moeite de verdediging van Olyphia onder druk te zetten en houden. Het duurde tot de 8e minuut totdat Peter Boonstra de score voor de Groningers mocht openen. Na een vlotte aanval mocht hij geheel vrijstaand de bal vanaf randje 16 achter doelman Jongbloed schuiven. Daarna hetzelfde spelbeeld met een overwicht voor Stadspark. Desondanks wist Olyphia tegen de verhoudingen in op gelijke hoogte te komen. Na een snelle counter werd de Nekker in de diepte gestuurd. De verdediging van Stadspark moest aan de noodrem trekken ten koste van een penalty. René de Nekker wist wel raad met dit buitenkansje en bracht een gelijke stand op de borden. Lang mocht Olyphia echter niet van de gelijke stand genieten. Miscommunicatie achterin zorgde voor een nieuwe snelle voorsprong voor de Groningers. De behendige Tjong-A-Sie omzeilde keeper Jongbloed en schoot beheerst binnen. Vanaf dat moment werd het de wedstrijd van Tjong-A-Sie, die in totaal 3 maal wist te scoren. Al zal hij niet vaak zo makkelijk hebben gescoord. Bij de 1-3 kreeg hij de bal vrij voor de keeper aangespeeld van een Olyphia verdediger en bij de 1-4 in de 56e minuut hielp keeper Jongbloed hem een handje door een hoge bal tussen zijn handen door te laten glippen . Daarmee was de strijd beslist. De uitslag had nog hoger kunnen uitvallen, maar de Groningers rondden goede mogelijkheden niet naar behoren af. In een sportief duel kreeg namens Olyphia alleen Tim Bethlehem een gele kaart. Het werd een wedstrijd om snel te vergeten. Volgende week staat de inhaalwedstrijd tegen Peize gepland. Aanvang 14:00 uur.

Opstelling Olyphia: Jeffrey Jongbloed, Ruud van Erp, Dizzy Boer, Jordy de Jong, Yorian Tolman, Tim Bethlehem ©, Dedmer Kraakman, Marco Veldmeijer, Jacco Veenstra (66. Freek Mintjes), Marcel de Nekker (83. Damian Boers) en René de Nekker (71. Sjim van Dinten).

Scoreverloop: 8. Peter Boonstra 0-1, 27. René de Nekker 1-1 (p.), 30. Romario Tjong-A-Sie 1-2, 43. Romario Tjong-A-Sie 1-3, 56. Romario Tjong-A-Sie 1-4.