Goed was het allemaal niet wat Olyphia in Lemmer liet zien, maar desondanks ging Olyphia met de 3 punten terug naar Noordwolde. Daarmee sluit Olyphia de eerste seizoenshelft af met een knappe 4e plaats en 21 punten.

Trainer Chris de Wagt had een bewogen week achter de rug, hij werd deze week benoemd tot hoofdtrainer van ONS Sneek, uitkomend in de 3e divisie zaterdag. Of hij ook volgend jaar bij Olyphia op de bank zit is nog niet bekend, de gesprekken daarover volgen later. Zondag moest het vizier op de wedstrijd tegen hekkensluiter Lemmer, waar de mannen van Chris de Wagt met maar één doel naar toe waren gekomen: 3 punten.

Nog steeds is de selectie verre van compleet, maar Kevin Capello was weer fit genoeg om op de bank plaats te nemen en daarnaast had trainer de Wagt nog een primeur in petto. René de Nekker en broertje Marcel, samen goed voor een kleine 100 doelpunten in de hoofdmacht van Olyphia, speelden tegen Lemmer voor het eerst samen in het vlaggenschip van Olyphia. (Langdurige) blessures en transfers naar hoofdklassers zorgden ervoor dat beide heren nog nooit eerder samen op het veld stonden.  Naast de gebroeders de Nekker was er ook weer plaats voor de gebroeders Bethlehem, waarvan Tim weer met de aanvoerdersband aan de start verscheen.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn, die was niet best. Olyphia, dat vandaag in het geel speelde, probeerde het spel te maken, maar tot grote kansen leidde dit niet. Olyphia voetbalde wat makkelijker dan de gastheren, dat net als Olyphia nauwelijks gevaarlijk kon worden. De grootste kans van de eerste helft kwam op naam van Marcel de Nekker. Een corner van Dedmer Kraakman belandde bij de geheel vrijstaande Marcel de Nekker, maar zijn kopbal ging net over het doel. De grootste kans van Lemmer kwam voort uit een vrije trap. Keeper vd Zande ving de bal met beide voeten in het zestienmetergebied, maar scheidsrechter Eisinga oordeelde anders en legde de bal net buiten de 16 meter. De vrije trap werd een prooi voor vd Zande. Olyphia startte fel in de tweede helft en probeerde duidelijk uit een ander vaatje te tappen. De druk van Olyphia leverde al vrij snel een corner op, waar opnieuw Kraakman zich mee belastte. Met zijn goede traptechniek legde hij de bal panklaar op het hoofd van Marcel de Nekker die de bal tegendraads tegen de touwen wist te koppen: 0-1. De vroege goal in de tweede helft, bleek een opluchting, maar veel beter werd het spel niet. Olyphia bleef worstelen en Lemmer probeerde het spel naar haar hand te zetten door aanvallender te gaan spelen. De verdediging van Olyphia bleef echter zonder problemen overeind, terwijl Olyphia vergat de wedstrijd op slot te gooien met Veldmeijer en Capello binnen de lijnen. Naar mate de wedstrijd vorderde werden de kansen groter. Een kopbal van Ron Bethlehem werd stijlvol gepakt door de keeper van Lemmer en dezelfde Bethlehem vergat na een goede actie de bal terug te leggen op zijn medespelers. Vlak voor tijd kon Olyphia dan toch opgelucht adem halen. Een lange bal van achteruit belandde tussen Capello en keeper Portijk. Portijk verkeek zich op de bal en via het hoofd wist Capello de bal mee te nemen en verzilverde zijn comeback: 0-2. De wederom vele meegereisde supporters uit Noordwolde konden opgelucht adem halen, de buit leek binnen. Al werd het een paar minuten later nog spannend toen scheidsrechter Eisinga de in buitenspel staande Gerguwi liet doorgaan. Zijn schot belandde echter in het zijnet. In het sportieve duel ontvingen Dolstra namens Olyphia en Gerguwi, Terpstra en Buitenga van Lemmer een gele kaart.  Olyphia sluit zoals gezegd daarmee een succesvol 2016 af. Het is te hopen dat er nog wat jongens terug komen van blessures en Olyphia de lijn door kan trekken in 2017. 29 januari staat de eerstvolgende wedstrijd te wachten. Dan is St. Annaparochie op sportpark Spokedam de tegenstander.

Opstelling Olyphia: Christiaan vd Zande, Ruud van Erp, Jeroen Dolstra, Joran Vrind, Yorian Tolman (69. Marco Veldmeijer), Dedmer Kraakman, Freek Mintjes, Tim Bethlehem, Marcel de Nekker, René de Nekker (69. Kevin Capello) en Ron Bethlehem (84. Sjim van Dinten).

Scoreverloop: 53. Marcel de Nekker 0-1, 89. Kevin Capello 0-2.