Indoor Soccer Wolvega JO11-1 en JO11-2 ​
27-12-2016

Vandaag was het de beurt aan de mannen van JO 11 om hun voetbalkunsten te vertonen in de Indoor Soccer hal in Wolvega alwaar FC Wolvega een prachtige binnen activiteit voor de jeugd organiseert. Deelname in beide JO 11 poules zijn gastheer FC Wolvega, vv Oldeholtpade, Sport Vereent en SV Olyphia. JO 11-1 komt in actie in de ochtendpoule op de dag na kerst. Er staan 5 wedstrijden op het programma deze ochtend en dat geldt ook voor JO 11-2 welke in de middag aan de beurt zijn. JO 11-1 treedt aan met de gebruikelijke selectie zonder Sem Spijkerman. Deze bestaat uit Darren Jay, Kevin, Sem Wiegman, Tygo Zuil, Tygo van der Veen, Ruben, Kyano en Aron met hun enthousiaste begeleiders Johan en Hasker. De eerste wedstrijd is FC Wolvega JO 11-2 de tegenstander, deze mannen zijn een maatje te groot voor onze boys. Niet geheel onverwacht daar ze in de competitie 3 klassen hoger spelen en daarin de vorige competitiehelft keurig hebben meegedraaid. Te zien is dat het wennen is om te voetballen binnen de boarding, er is niet even een momentje om rust te pakken; de bal blijft immers in het veld. De eerste wedstrijd gaat helaas maar niet onterecht verloren met 5-1. VV Oldeholtpade JO 11-2 is de volgende tegenstander, vanaf aanvang wedstrijd wordt duidelijk dat hier wellicht meer te halen is. Mooi combinatiespel resulteert in een prachtige overwinning; 6-2. Het gaat allemaal al wat gemakkelijker, maar dan treffen we FC Wolvega JO 11-1. De wedstrijd start en Olyphia weet een 2-0 voorsprong te pakken. De 15 minuten durende wedstrijden zijn echter lang genoeg om snel een kanteling te veroorzaken, zo ook deze wedstrijd. FC Wolvega liet dit niet gebeuren, leek titelkandidaat met hun mede ploeggenoten van FC Wolvega JO 11-2 en boog de 2-0 achterstand om in een 2-4 overwinning. Overall ook een terechte uitslag al zien we hem natuurlijk liever andersom. Gelukkig staan ons nog 2 wedstrijden te wachten en Sport Vereent JO 11-1 wordt met 10-3 naar de slachtbank geleid. De mannen willen zo ook de laatste wedstrijd naar een positief resultaat brengen en vv Oldeholtpade JO 11-1 is hiervan het slachtoffer; 4-2 winst! De veldspelers hebben met elkaar gezorgd voor deze monsterscore. Een prachtig resultaat om trots op te zijn, een mooie derde plaats wordt beloond met een beker voor de boys! FC Wolvega JO 11-1 en FC Wolvega JO 11-2 bestrijken plek 1 en 2. Kunnen terugkijken op een sportieve ochtend. Dit smaakt naar meer.

’s Middags mogen de boys van JO 11-2 het kunstgras in Racket en Health betreden, alleen Nick, Oscar en Luuk zijn van de partij van hun team. Dit is wat te weinig om met 5 veldspelers het spel te gaan spelen. Gezien de intensiteit is een aantal wissels ook wel prettig dus mogen Tygo van der Veen, Darren Jay, Ruben en Aron ook ’s middags nog doen wat ze het leukst vinden; voetbal. Gelegenheidsleider Mick Bakker maakt er met de jongens een prachtige middag van, dank Mick en natuurlijk ook de boys van JO11-1. Deze middag zijn FC Wolvega (4 teams) en Sport Vereent de tegenstanders. Het toernooi start voor JO 11-2 tegen FC Wolvega JO 11-4, een prachtige 6-1 overwinning waarna FC Wolvega JO 11-4 welke met 4-2 verslagen wordt. Best leuk zo’n toernooi tot nu toe. Dan wacht ons echter FC Wolvega JO 11-3, welke hun wedstrijd niet alleen met voetbal proberen te winnen maar waar fysiek nogal een nare stempel op de wedstrijd drukt. Hier waren de mannen nogal van onder de indruk, de boarding werd nogal eens op hardhandige wijze van dichtbij gezien. De wedstrijd ging verloren, niet op basis van voetbal en sportiviteit, uitslag telt echter en die was met 4-2 in het voordeel van FC Wolvega JO11-3. Sport Vereent JO 11-2 was met hun fanatieke leider de volgende tegenstander, zijn aanmoedigen hielp hen echter niet naar een overwinning; een spannende, sportieve en gelijk opgaande pot was het wel. Tegenstanders waren aan elkaar gewaagd en de winst kon naar beide partijen. Olyphia JO 11-2 trok de wedstrijd echter naar zich toe en de opluchting nadat het eindsignaal klonk was duidelijk zichtbaar: 3-2 winst. De laatste tegenstander van vandaag was fc Wolvega JO11-5, de mannen van SV Olyphia JO11-2 sluiten het toernooi met winst af; 8 doelpunten voor en een schoon doel voor onze keeper Luuk; 8-0 winst. Opnieuw gaat er een beker mee naar de Elsweg; de tweede plaats valt ons ten deel. Prachtige prestatie in het mooie Racket en Health centrum in Wolvega. In dagdeel 2 heeft het hele team de voor-score gemaakt tot wat hij was. Ook keeper Luuk trof doel toen Aron zijn taak ik het doel waarnam. Wat de jongens betreft; op naar de editie in 2017, maar we maken ons nu natuurlijk op voor het zaalvoetbaltoernooi in de Duker, Steense en Meander in januari en februari 2017.