Het samenwerkings team van Olyphia/Old Forward nam het op een mistige zaterdag middag (de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop) op tegen de leeftijdsgenoten van Akkrum. Akkrum staat op de 3e plaats in de competitie, een zware tegenstander dus. Aan het beging van de wedstrijd ging het al redelijk goed, mooie combinaties kwamen daar uit voort. Er kwamen al snel wat kansjes, de ballen gingen er helaas niet in. Uit een voorzet van Akkrum werd het na ongeveer 20 minuten 0-1, helaas was Steijn (die alweer prima keepte) bij deze voorzet kansloos. Daarna volgde een goede periode voor Olyphia/Old Forward, door het hoge drukzetten kwamen de jongens meer in balbezit. Daaruit volgde ook de 1-1 van Boris die tussen 3 man vanaf randje zestien de bal tegen de touwen schoot. Nick mistte daarna nog een grote kans, door een goede hoge pass van Boris werd hij een op een met de keeper gezet, hij verzuimde alleen te scoren. De jongens waren even onoplettend toen Akkrum in de aanval ging, een speler die buitenspel stond rondde af, omdat de bal nog door een van onze spelers werd verlengt stond hij geen buitenspel meer. Met een stand van 1-2 gingen de jongens thee drinken. Na de rust stond er een jonge debutant in het veld, Tim Puper, het jongere broertje van Coen kwam het team versterken. Na de thee kreeg het combinatie team van Olyphia/Old Forward snel een goal tegen door onzorgvuldig uitverdedigen stand 1-3. Het ging vanaf toen bergafwaarts met het team, met onzorgvuldige passes als gevolg. Als snel volgde de 1-4 voor Akkrum, een slap balletje van een speler van de tegenpartij viel precies goed voor een teamgenoot van hem en die kon in de korte hoek makkelijk afronden. Er kwam daarna weer een sterkere fase van onze jongens, er kwamen een paar kansen alleen konden die niet worden benut door goede reddingen van de keeper. Akkrum gooide een paar minuten daarna de wedstrijd in het slot, 1-5 door een harde voorzet die net kon worden binnengetikt. Het leek voor rust nog erg spannend, maar toen Akkrum echt gas gaf waren ze net iets te sterk. Volgende week spelen wij onze laatste wedstrijd voor de winterstop om 14:30 in en tegen opnieuw Akkrum.

Nick van Nieuwenhoven