Afgelopen zondag stond er een heuse topper op het programma, oftewel de wedstrijd tussen Olyphia – Ruinerwold. Twee ploegen met de minste verliespunten van de competitie. Wie dat voorafgaand aan het seizoen zou hebben voorspeld, zou ongetwijfeld goede zaken hebben gedaan bij de bookmakers. Vorig seizoen streden beide teams op de laatste speeldag nog om klasse behoud en moest dat uiteindelijk voor zowel Ruinerwold als Olyphia via de nacompetitie worden bewerkstelligd. Trainer Chris de Wagt en assistent Ronnie Venema konden niet beschikken over Jacco Veenstra, Yvan Stroop (vakantie) en Damian Boers (blessure). Desondanks begint de ziekenboeg weer wat leeg te stromen. Bert Veenstra en Freek Mintjes maakten voor het eerst dit seizoen weer deel uit van de wedstrijdselectie na blessures en ook René de Nekker was weer beschikbaar. Ron Bethlehem, ook terug van een blessure, startte in de basis.

Nadat de eerste speldenprikjes door Ruinerwold waren uitgedeeld, nam Olyphia het initiatief gedurende de eerste helft. Olyphia had het meeste balbezit en creëerde ook de kansen. Aanvoerder Tim Bethlehem kwam al snel in de wedstrijd een teenlengte te kort om Olyphia op voorsprong te zetten en ook zijn broertje Ron kwam diezelfde teenlengte te kort om keeper Knol te passeren. Ook vlak voor rust zag Tim Bethlehem in keeper Knol een sta-in-de-weg, na een geplaatst afstandsschot.  Ook Jeroen Dolstra had de openingstreffer op de schoen, maar van dichtbij schoot hij hard en hoog over. Het was vooral te danken aan keeper Ewout Knol van Ruinerwold en matig afwerken van Olyphia te danken dat er met een brilstand werd gerust.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Verdedigend stond het allemaal zeer goed onder leiding van van Erp, Dolstra, Duker en Vrind. Ook aanvallend wist Olyphia de nodige kansen te creëren. Het duurde tot de 64e minuut voordat Olyphia het net wel wist te vinden. Tim Bethlehem wist via de flank goed door te zetten en legde de bal klaar voor Joran Vrind. Met een verdekt schot door de benen van de Ruinerwold defensie liet hij keeper Knol dit keer wel kansloos: 1-0. Na dit doelpunt veranderde het spelbeeld. Ruinerwold moest aanvallender gaan spelen om een goed resultaat uit Noordwolde mee te nemen. Jeroen Dolstra en Marcel de Nekker moesten het veld verlaten voor Bert Veenstra en René de Nekker. Het duurde tot de 76e minuut voordat Ruinerwold het eerste schot tussen de palen afwerkte, maar de sterk keepende Christiaan vd Zande redde fraai. Eerdere pogingen van afstand waren allemaal ruim naast het doel verdwenen. De redding bleek echter uitstel, want uit de corner die volgende kwam de bal voor de voeten van Erik Telkamp. Zijn schot werd onderweg nog door een Olyphia been van richting veranderd en verdween achter de kansloze van der Zande. Olyphia liet zich niet van de wijs brengen na deze tegenslag en zocht opnieuw de aanval. Amper 3 minuten later was de stand alweer in het voordeel van Olyphia. Ron Bethlehem bracht de bal na een mooie aanval via de linkerkant voor het doel, daar vond hij zijn broer Tim die de bal met een volley achter de kansloze Knol schoot. Ondanks de verdiende voorsprong, wist Ruinerwold dat er misschien wel een punt uit het vuur te slepen was. Het duurde tot de 86e minuut alvorens zich wederom een hachelijke situatie voor het Olyphia doel afspeelde. Bert Veenstra raakte bij een poging de bal te blokken ook de tegenstander. Scheidsrechter v/d Velde wees resoluut naar de stip. Topscorer Marcus Koetsier wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de bal hard tegen de touwen. In de slotfase was er nog een grote kans voor Ron Bethlehem om alle 3 de punten in Noordwolde te houden, maar oog in oog wist Knol, niet voor het eerst deze middag, de bal uit zijn doel te houden. Daarmee bleef de stand op 2-2. Een uitslag waar vooral Ruinerwold vrede mee zal hebben. Al met al zullen de lachende gezichten op de andere velden zijn geweest, want zowel GAVC, DTD als Stadspark passeren beide teams op de ranglijst. Volgende week is Olyphia wederom vrij, 27 november wacht de lastige uitwedstrijd tegen Roden. Aanvang 14:00 uur.

Opstelling Olyphia:
Christiaan vd Zande, Ruud van Erp, Jeroen Dolstra (65. Bert Veenstra), Gerwin Duker, Joran Vrind, Sjim van Dinten, Mark Teade Koopmans, Dedmer Kraakman, Tim Bethlehem ©, Marcel de Nekker (69. René de Nekker) en Ron Bethlehem.

Overige wisselspelers: Yorian Tolman, Marco Veldmeijer, Freek Mintjes en Jeffrey Jongbloed.

Scoreverloop:
1-0 Joran Vrind, 77. 1-1 Erik Telkamp, 80. 2-1 Tim Bethlehem, 87. Marcus Koetsier (p.)

Toeschouwers: 250