26-11-2016 J.V. Oostenburg JO13-4 S.V. Olyphia JO13-1
Eenmaal aangekomen op het koude parkeerterrein aan de Elsweg, trok de groene colonne oostwaarts richting Oosterwolde. Er was wat onduidelijkheid over de speellocatie, maar uiteindelijk kwamen de kampioenen in wording met aanhang ruim op tijd aan op het sportveld in Oosterwolde.
Door een blessure van Wesley trok Mike vandaag weer de keepershandschoenen aan en net zoals vorige week vulde Mike deze rol zeer goed in. Verder was Sem geveld door de griep en was Fabiën weer terug na een vakantie van een aantal weken.
Olyphia kwam zeer goed uit de startblokken en via 4 goals van Niek, 2 van Nando en 1 zeer fraai afstandsschot van Jorn stonden de mannen binnen een kwartier 0-7 voor en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Wesley en Fabiën kwamen in het veld voor Jorn en Merric en er werd na de ongelukkige tegengoal nog 1 x gescoord door Gerben, net voordat de scheids het startsein gaf voor de gebruikelijke thee tijdens de rust. Na rust liep Olyphia verder uit door doelpunten van Gerben (2x), Niek, Ramon, Jorn, Edgar, Jeffrey en het slotakkoord was voor Milan, die als laatste man ook zijn goaltje meepikte.
Om 10 voor 1 vond de scheidsrechter het wel welletjes en werd de kampioenswedstrijd afgefloten. De eindstand: 1-15. De vreugde was duidelijk zichtbaar, mede dankzij een tripje naar de Action in Wolvega door een aantal spelers. Dit leverde een storm van confetti en kinderchampagne op na afloop van het laatste fluitsignaal. Nadat deze storm was gaan liggen waren er bloemetjes en bekers voor de leiders en spelers van het team.
Nadat Oosterwolde onveilig was gemaakt moest ook het eigen dorp eraan geloven. Onder luid getoeter kwamen de kampioenen het dorp binnenrijden, waar in de kantine van Olyphia gratis patat, kroket of frikandel en wat te drinken voor de spelers en trainers aangeboden werd door de club.
Al met al was het de kers op de taart van een goed najaar seizoen van de JO13, dat ongeslagen kampioen werd en zelfs geen 1 verliespunt weggegeven heeft. Volgende week wacht de altijd beladen Derby in de 3e ronde van de beker tegen de leeftijdsgenoten van V.V. De Blesse.

image
Achterste rij v.l.n.r.: Daniel de Boer (trainer / coach), Wijnanda Wagter (leider)
Middelste rij v.l.n.r.: Edgar de Ruiter, Nando Flobbe, Gerben Jans, Brian van der Veen, Ramon de Jong,
Fabiën Diever, Jorn Eijer, Milan Beun, Mike Westerhof.
Voorste rij v.l.n.r.: Wesley Jager, Merric MC Whorter, Niek Apol, Jeffrey Zuil, Roy Bos (trainer / coach)

Afwezig door ziekte: Sem Weerheijm
Geschreven door: Roy Bos