Heerenveen gelijkwaardig aan Combiteam Olyphia/Old Forward JO 19.

Donderdag 6 oktober trad de JO 19 aan tegen Heerenveense Boys.
Deze 2e doordeweekse wedstrijd leek op papier zwaar.
Wederom onder leiding van scheidsrechter Boland, een scheidsrechter die uitkomt in de 3e, 4e klasse zondag is wel wennen soms. Streng, resoluut en tja daar mag je niet alles tegen zeggen. Neutraal wel degelijk, veel belangrijker.
Nadeel van de Scheids was dat juist de o’zo onschuldige Tom een gele kaart ontving.
De meningen zijn verdeeld of Tom deze verdiend had…

De doelpunten vielen in de eerste helft. Een mooie voorzet van Julian belande bij Rodney die deze beheerst verzilverde. Volgens Julian B een fantastisch genomen vrije trap die werkelijk perfect berekend was op de borst van Rodney… Daarentegen deed Heerenveense Boys iets vergelijkbaars wat een gelijke ruststand betekende.

De 2e helft scoorden men niet, met uitzondering van een afgekeurd doelpunt van de tegenstander.
Spits Nick bleef te maken houden met een goede verdediging, rechtsbuiten Coen die keer op keer zijn tegenstander eruit liep en linksbuiten Roan zagen hun prima voorzetten wel belanden bij Twan en Nick maar ondanks deze aanvallen kwamen Nick en Twan niet aan het scoren tot hetgeen betekende dat een terechte 1-1 het uiteindelijke resultaat was.

Leerpunt van de wedstrijd is: benut het middenveld meer, in de opbouw liggen kansen tenslotte.
Dank aan grensrechter Milan!
De vijfde plaats op de ranglijst blijft behouden.
Zaterdag is er de zware uitwedstrijd tegen koploper Heerenveen.

Jan Puper