Olyphia speelde zondag haar tweede thuiswedstrijd. Uit de eerste 2 wedstrijden werd de volle buit gehaald en deze wedstrijd werd dus al een heuse topper genoemd, ondanks dat er nog maar 2 wedstrijden waren gespeeld. Bij Olyphia zijn nog altijd veel afwezigen. Vandaag kon trainer Chris de Wagt geen beroep doen op Jeroen Dolstra(vakantie), Marco Veldmeijer(vakantie), Jordy de Jong, René de Nekker, Bert Veenstra, Freek Mintjes, Gerwin Duker(geblesseerd). Tim Bethlehem, Joran Vrind en Marcel de Nekker waren op tijd opgelapt om fit aan de aftrap te verschijnen. Verder speelden Christiaan van der Zande, Sjim van Dinten, Damien Boers, Ruud van Erp, Kevin Capello, Dedmer Kraakman, Ron Bethlehem en Jacco Veenstra. Op de bank zat de altijd goedlachse Mark Teade Koopmans. Koopmans werd vergezeld door Boer, Jongbloed en Stroop.

Olyphia speelde een prima eerste twintig minuten. De grote kansen waren voor de groen witten. Veenstra mocht alleen op de goed keepende keeper van Peize af, maar zijn schot werd een prooi voor sluitpost. De grootste kans was voor Bethlehem. Hij mocht na goed doorgaan ook alleen op de keeper af, maar had teveel tijd en verzuimde een keuze te maken. Uiteindelijk pakte de keeper wederom de bal van een spits van Olyphia af. Na deze kansen was het tijd voor Peize. Olyphia werd vaker terug gedrongen en de kansen werden sporadisch. Een corner van Peize zou een makkelijke vangbal voor Van der Zande moeten zijn, maar de keeper blunderde en de bal ging door zijn grote keepershandschoenen in de goal. 0-1 Peize. Tien minuten later een fout van Boers. De centrale verdediger dacht iets te makkelijk over een inspeelbal en schoof hem in de voeten van een speler van Peize. Deze wist hier wel raad mee en bediende een mede speler. Van der Zande kon niks meer uitrichten en dus 0-2. Dit was ook de ruststand. Olyphia probeerde in de tweede helft de rug te rechten. De passie die vooral aanvoerder Tim Bethlehem in de wedstrijd legde was aanstekelijk voor zijn teamgenoten, maar kansen werden niet gecreëerd. Er moest wat gebeuren dus werden Stroop en Koopmans gebracht. Opeens toen de wedstrijd gespeeld leek was daar De Nekker die de bal kreeg en gemakkelijk scoorde. 1-2. De grens probeerde nog wel in te grijpen, maar de scheidsrechter had al besloten. Toen drie minuten later uit een ingooi De Nekker gevloerd werd binnen de 16 kon Ron Bethlehem uit een penalty ook nog de 2-2 maken. Beide teams leken hierna genoegen te nemen met de puntendeling. Voor Olyphia een mentale opsteker dat er uit het niets twee goals gemaakt werden. Peize zal niet blij zijn geweest met dit zure puntenverlies. Olyphia speelt volgende week uit tegen Sc Stadspark. 14.30 in Groningen.