Olyphia F2 finaledag KNVB beker Noord

Zaterdag 4 juni was het zover! De finaledag van de KNVB beker voor jeugdteams voor noord Nederland in Joure! De weg naar de finale voor de F2 van Olyphia ging langs 8 tegenstanders. Op de finaledag zelfs moesten er nog 3 wedstrijden gespeeld worden. De tegenstanders waren niet de minste. FVV F1 uit hoogezand (kampioen in de 2de klasse), SJO WVC F1 uit Vlagtwedde (kampioen in de 3de klasse) en De Lauwers F2G uit Warfstermolen ( 3de in de 3de klasse). Alle wedstrijden duurden 2x 12,5 minuut.

Bij aankomst kon je al zien dat dit niet zomaar een toernooitje is! Zoveel bussen en zoveel auto’s ongelofelijk. Bussen vol spelers en supporters van de deelnemende ploegen. Wat een happening. Er is niet veel tijd hier bij stil te staan. Ons snel aanmelden en klaarmaken voor de eerste wedstrijd.

Om 10.40 speelden we onze eerste wedstrijd tegen SJO WVC F1. Tot het einde van de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. Na rust even een moment van verslapping. 0-1 voor WVC. Snel vergeten en proberen gelijk te maken. Helaas mocht dit niet baten. Vlak voor tijd werd het 0-2.

Op naar de tweede wedstrijd. Hier zat gelukkig wat tijd tussen. Gaston en ik geven de jongens aan dat er nog niets verloren is. Maar ja, dat is makkelijk praten als je weet dat de volgende tegenstander kampioen is geworden in de 2de klasse!

11.40 onze volgende wedstrijd begint. Ondanks dat de 0-1 op zich laat wachten kun je zien dat ook deze tegenstander een maatje te groot voor ons is. Darren Jay houdt ons lang op de been maar het mag niet baten. Ook deze wedstrijd gaat helaas verloren. 0-3 verlies!

Lang hebben we niet de tijd hier over na te denken. De volgende wedstrijd staat al weer op het programma. De temperatuur is ook al aardig opgelopen, alsmede het temperament/teleurstelling bij de jongens. Ondanks dat wij ze nog een keer proberen op te peppen en ze aangeven dat de volgende tegenstander De Lauwers ook 2 wedstrijden heeft verloren zie je aan de koppies dat er wat geknakt is.

De laatste wedstrijd start om 12.15. Al vrij snel kijken we tegen een 0-1 achterstand aan. De koppies zakken nog verder naar beneden. Deze wedstrijd eindigt in 0-4.

Gaston en ik geven aan dat de jongens een ongelofelijke prestatie hebben geleverd en dat ze toch maar mooi even 4de van Noord Nederland zijn geworden. Op naar het podium voor de prijsuitreiking. Gelukkig zijn ze de teleurstelling snel vergeten bij het zien van de mooie medaille en beker! Ondanks dat de meesten jongens dat nu nog niet zullen beseffen welke prestatie ze hebben neergezet met elkaar. Maar hopende dat als ze er later aan terugdenken dat het toch wel een bijzondere ervaring is geweest en niet vanzelfsprekend is om dit te halen/bereiken.

Jongens, Goos Boes, Leon Aukes, Valerio Zwartkruis, Tygo Zuil, Keano Bos, Darren Jay Leon, Aron Lem, Thomas de Vries en Roan Beekman jullie hebben het super gedaan! Bedankt voor deze mooie ervaring ook voor ons als leiders Gaston en Jack.

Wat hebben we een leuk seizoen gedraaid bij de F2! Kampioen in de najaar competitie, 2de in de zaalcompetitie, 2de in de voorjaarcompetitie en 4de in de bekercompetitie van noord Nederland.

Ook wil ik de leiders van de F1 bedanken en de spelers die gaande weg het seizoen toen wij te weinig spelers hadden ons hebben bij gestaan. Door een goede samenwerking tussen de jeugdcommissie Olyphia en Johan, Hasker (F1) en de F2 hebben wij ervoor gezorgd dat we dit seizoen toch 2 goede f elftalen hebben kunnen samenstellen. Een compliment waard.
Tevens wil ik bij deze alle jongens van de F2 bedanken voor een fantastisch seizoen dat ik niet snel zal vergeten als leider van de F2. Ook de ouders van deze jongens die elke week klaar staan om te zorgen dat er gevoetbald kan worden dan wel bij de F2 als de F1.

Jongens bedankt!

Jullie leider Jack de Vries F2

Voor FOTO’s klik HIER of op onderstaande foto.

F2 Finaledag