De KNVB heeft een spelregelbewijs voor junioren ingesteld. Dat maakt voetballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in én begrip voor de beslissingen van de scheidsrechter. Tweedejaars B-junioren moeten het bewijs verplicht halen via een spelregeltest. De test bestaat uit tien vragen.

LET OP! Tweedejaars B-junioren uit het seizoen 2014-2015 (nu dus A-junior of bv bij senioren(dames) die het spelregelbewijs nog niet hebben behaald zijn niet meer speelgerechtigd en krijgen een melding op het wedstrijdformulier!!!

Nog niet voltooid uit seizoen 20154-2015:

Siena Boer
Aaron van Lier
Milou Stelma
Max Vermeeren
Ben Wiersma
Johan de Wit

In het seizoen 2015-2016 dienen de volgende leden het spelregelbewijs te halen, liefst z.s.m.:

Steijn de Boer
Julian Boers
Luc Bos
Alwin Ent
Yuri Mereu
Nick van Nieuwenhoven
Suman Postma
Thimo Slot
Thijno Veldhuizen

De brieven met activatiecode zijn aan jullie per email gestuurd. Niet ontvangen, dan graag een bericht aan de mailbox jeugd sv Olyphia.

De test gaat door middel van oefentoetsen en een eindtoets op Voetbalmasterz, die inmiddels gelanceerd is. De invoering van het spelregelbewijs is een van de maatregelen uit het actieplan ‘Tegen geweld, voor sportiviteit’.

Vanaf 1 september 2014 dienen de tweedejaars B-junioren een spelregelbewijs te halen om in het seizoen daarop door te mogen voetballen. Als tweedejaars B-junior heb je het hele seizoen de tijd om het bewijs te halen. De registratie vindt plaats via sportlink.
Let wel: Er zal in Sportlink (het registratiesysteem tussen KNVB en clubs) een vermelding bij spelers zonder spelregelbewijs staan, waardoor deze spelers op een wedstrijdformulier worden geblokkeerd en dus niet-speelgerechtigd zijn. Pas als de toets succesvol is afgerond zal de speler weer geactiveerd worden.

Via deze website www.voetbalmasterz.nl kunnen tweedejaars B-junioren met ingang van het seizoen 2014/’15 het officiële KNVB Spelregelbewijs halen.

De B-junioren zijn er zelf verantwoordelijk voor dat zij het bewijs halen, maar de vereniging zal hen kunnen ondersteunen.

Handig is om ook de Samenvatting Spelregels Veldvoetbal door te nemen.

Uitgangspunt bij de invoering van het spelregelbewijs is dat het niet alleen gaat om het kennen van de regels, maar ook om het begrijpen, accepteren en toepassen ervan. Dit zorgt voor een sportiever spel, waarbij het juist toepassen van de regels ook nog eens zorgt dat je als team meer kans maakt om te winnen. Het halen van het spelregelbewijs is verplicht, maar door het aanbieden van verschillende oefentoetsen is het voor iedereen mogelijk om de het bewijs te halen.

Alvast veel plezier met oefenen. En, ben je geen B Junior, maar behoor je tot een andere categorie, de test is er voor iedereen die van het spel houdt.

Featured Image Spelregelbewijs