Olyphia heeft bij LSC in Sneek de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Na 90 minuten bleek LSC uiteindelijk met 3-2 te sterk en daar viel weinig op af te dingen. Vooral in de eerste helft had Olyphia geluk dat het met 2-2 kon rusten. Extra domper voor de ploeg uit Noordwolde was het uitvallen van René de Nekker (knie) en Jacco Veenstra (hamstring).

Trainer Chris de Wagt, die het vandaag zonder assistent Ronnie Venema moest doen, bracht in Sneek de volgende elf namen in het veld: Christiaan vd Zande, Jordy de Jong, Ruud van Erp, Remon Hankel, Bert Veenstra, Tim Bethlehem, Kevin Capello, Yvan Stroop, Jacco Veenstra, René de Nekker en Ron Bethlehem. Olyphia begon voortvarend aan de wedstrijd in Sneek. Na het gebruikelijke aftasten werd Ron Bethlehem in de 6e minuut aan de rechterkant weggestuurd. Bethlehem legde de bal panklaar neer op het hoofd van Yvan Stroop die knap wist te scoren. Na de snelle treffer ‘uit het boekje’ van de groenhemden werd Olyphia teruggedrongen. Na 13 minuten spelen kwam LSC op gelijke hoogte door Marco Achmed. Hij was eerder bij de bal dan keeper Christiaan vd Zande en wist de doelman met een kopbal te verschalken. Ook hierna moest Olyphia in de achteruit. Na 18 minuten spelen kwam doelpuntenmaker Achmed goed opzetten en gaf een goede voorzet op de andere Marco in de LSC gelederen. Marco da Silva wist hiermee wel raad en zetten LSC met een knappe schuiver op een 2-1 voorsprong. Ook na de 2-1 kwamen de grootste kansen op naam van LSC, maar Olyphia had geluk dat de Snekers het vizier wat te hoog hadden staan en een paar keer de bal over keeper v/d Zande en het doel wisten te schieten.  Na een half uur spelen kreeg Olyphia een extra tegenvaller te verwerken. René de Nekker ging naar de grond na een onschuldig duel. Hij moest het duel verlaten met een ogenschijnlijk zware blessure. Albert vd Laan mocht de geblesseerde de Nekker vervangen. Na deze domper ging Olyphia niet bij de pakken neer zitten en perste er zowaar een slotoffensief uit. Een vrije trap aan de zijkant van het veld, op de rand van de zestien kwam bij Ron Bethlehem die de bal knap achterwaarts in de lange hoek wist te koppen.  Ietwat tegen de verhouding in kwam Olyphia daarmee op gelijke hoogte en ook na dit doelpunt zocht Olyphia de aanval, helaas zonder verdere schade voor de blauwhemden. Daarmee gingen beide teams met 2-2 de rust in.

Koud in de tweede helft kreeg LSC een vrije trap op de rand van de 16 meter. Deze bal werd onderweg van richting veranderd waardoor keeper v/d Zande kansloos moest toekijken. Steven van der Zee was de gevierde man bij de Snekers: 3-2. In de tweede helft lukte het beide teams niet echt om een vuist te maken. Grote tegenvaller voor Olyphia was het uitvallen van Jacco Veenstra. Hij moest het veld per brancard verlaten, nadat het na een lange rush in zijn hamstring schoot. Yorian Tolman was zijn vervanger. Het kunstgrasveld in Sneek, met haar harde ondergrond bleek sowieso een slijtageslag voor de spelers want meerdere spelers haalden de eindstrijd niet ongeschonden. Ook Jordy de Jong moest vroegtijdig naar de kant, Sjim van Dinten was zijn vervanger. Zoals gezegd konden beide teams in de tweede helft de stempel niet op de wedstrijd drukken. De meeste kansen waren voor LSC, maar desondanks bleef het tot het laatste fluitsignaal spannend. Helaas voor Olyphia kwam er geen verandering meer in de eindstand en daarom leed het de eerste nederlaag van het seizoen. Voor Olyphia is het taak de wonden te likken, kijken hoe de blessures uitpakken en zich richten op de wedstrijd van volgende week. Dan komt LAC Frisia op bezoek, dat vandaag ook haar eerste nederlaag leed tegen FC Wolvega. Aanvang 14:00 uur in Noordwolde.

Opstelling: Christiaan v/d Zande, Bert Veenstra, Ruud van Erp, Remon Hankel, Jordy de Jong (80. Sjim van Dinten), Tim Bethlehem, Yvan Stroop, Kevin Capello, Ron Bethlehem, René de Nekker (28. Albert vd Laan), Jacco Veenstra (61. Yorian Tolman).    Bank: Leon Knol en Jeffrey Jongbloed

Scoreverloop:

1. 0-1 Yvan Stroop