Olyphia speelde gisteren een prima wedstrijd in Leeuwarden. Het kwam zelfs 1-3 voor door goals van Remon Hankel, Jakko Veenstra en Ron Bethlehem. Helaas werd deze voorsprong niet behouden en moet het de vervelende nacompetitie in.

Olyphia trainer Jan Vrind begon met: Christiaan van der Zande, Ruud van Erp, Gerwin Duker, Jordy de Jong, Bert Veenstra, Remon Hankel, Wilco van Luik, Albert van der Laan, Ron Bethlehem, Jakko Veenstra en Kevin Capello. Op de bank zaten Tim Bethlehem, Sjim van Dinten en René de Nekker. Olyphia begon furieus. Het moest ook wel, want er moest eigenlijk gewonnen worden en hopen op andere gunstige resultaten. De grensrechter van Frisia was behoorlijk met het vlaggetje aan het wapperen en de scheidsrechter nam zijn signaal over en keurde 2 glaszuivere goals af van Olyphia. Uiteindelijk kwam de verdiende voorsprong uit een penalty die Hankel binnenschoot. Frisia maakte niet veel later gelijk. Voor rust maakte Bethlehem een treffer wat 1-2 betekende. Na rust ging Olyphia verder en uit een prima aanval scoorde J Veenstra de 1-3. Olyphia leek de buit binnen te hebben, maar Frisia dacht daar andere over en scoorde binnen mum van tijd 2 keer. Frisia dacht aan een punt genoeg te hebben voor een periode en leunde achter over. Olyphia moest winnen, maar leek haar krachten te hebben verspeeld. Het bleef bij 3-3. Een prima wedstrijd van Olyphia dat wel met vertrouwen het tweeluik met Nicator in gaat.