Olyphia speelde zondag de eerste wedstrijd in de nacompetitie tegen Nicator. Er mocht thuis worden afgetrapt waarna volgende week zondag de beslissing valt. Trainer Jan Vrind moest keuzes maken, want er waren 14 fitte spelers. Hij begon met Christiaan van der Zande op de goal. Verder speelden Ruud van Erp, Danny Bijlsma, Gerwin Duker, Bert Veenstra, Albert van der Laan, Wilco van Luik, Remon Hankel, Jakko Veenstra, Kevin Capello en René de Nekker. Tim en Ron Bethlehem vielen in de tweede helft in en Jordy de Jong en Jeffry Jongbloed bleven op de bank. Nicator liet vanaf het begin al zien waarvoor het na Noordwolde was toe gekomen namelijk geen doelpunt tegen krijgen. Er waren bij deze wedstrijd neutrale grensrechters, maar toch werden de spitsen van Olyphia in de eerste helft een keer of 4 afgevlagd na o.a. een mooie pass met buitenkant rechts van van Luik. Bijlsma zorgde met zijn solo’s na voren voor wat dreiging, maar echte kansen vielen er niet te noteren. Achterin had Olyphia de zaakjes prima op orde. Na de thee probeerde Olyphia nog meer druk na voren te zetten om sowieso 1 goal te maken. Bijlsma ging op het middenveld spelen om nog meer druk te krijgen en van der Laan nam achterin plaats. Olyphia probeerde het dus wel, maar had het lastig met de stugge tegenstander. De eerste echte kans was voor de Nekker na een corner van Hankel. Hij kopte net naast bij de eerste paal. Met de broers Bethlehem binnen de lijnen kwam er nog meer drive in ploeg en leek Nicator het moeilijker te krijgen, want de ruimtes werden voor hun veel te groot. In de 90ste minuut viel dan toch de bevrijdende 1-0. De bal kwam uiteindelijk na een goede aanval bij de Nekker die Jakko Veenstra inspeelde. Veenstra gaf daarna een prima voorzet op de door gelopen spits de Nekker die de bal in de hoek schoof. Hierna had Olyphia nog een duit in het zakje kunnen doen, maar Jakko Veenstra schoot op de keeper en ook de rebound ging hoog over.

Volgende week de return in Leeuwarden om 14.30 bij Nicator.