LEEUWARDEN – Olyphia speelde gisteren de tweede wedstrijd tegen Nicator uit Leeuwarden. De eerste werd met 1-0 thuis gewonnen door een laat doelpunt van René de Nekker.

Olyphia ging met de bus heen waar ook veel supporters in zaten. Ook met eigen vervoer waren veel mensen na de wedstrijd toe gekomen. Met de zon erbij en een lekkere temperatuur waren alle ingrediënten aanwezig voor een mooie middag. Met Christiaan van der Zande op goal begon Trainer Vrind de opstelling. Verder speelden Bert Veenstra, Danny Bijlsma, Albert van der Laan, Gerwin Duker, Tim Bethlehem, Remon Hankel, Ron Bethlehem, Wilco van luik, Jakko Veenstra en René de Nekker. Op de bank zaten Ruud van Erp, Kevin Capello, Mark Koopmans, Jordy de Jong en Jeffrey Jongbloed.

Nicator begon anders dan vorige week en speelde meer na voren toe. Wel werd altijd de lange bal gehanteerd waardoor Olyphia in de problemen kwam. Toch kwam Olyphia al snel op voorsprong na een goede aanval over een paar schijven. Uiteindelijk kwam de bal bij Jakko Veenstra die de bal doorspeelde op de Nekker die de bal prima in de lange hoek schoof. Niet veel later was de spanning helemaal terug toen Olyphia een corner niet goed verwerkte en de bal opeens in de goal lag. 1-1. Olyphia speelde niet goed en wist zich weer geen raad met de ruimte die het kreeg. Counters werden ook slecht uitgespeeld en zo leek het een lastige middag te gaan worden. Vlak voor rust ging het mis bij Nicator achterin waardoor De Nekker kon inschieten, maar toch was er verdediger bij, maar deze schoffelde de spits onderuit wat een penalty betekende. Hankel nam de penalty, maar schoot mis. Toch kreeg Olyphia een cadeau, want er waren spelers te vroeg in gelopen waardoor de penalty over mocht en de tweede keer er wel in ging. Rust 1-2. Na rust had Olyphia de wedstrijd volledig onder controle. Ron Bethlehem gaf een prima voorzet, maar een inzet van De Nekker werd knap gepakt door de keeper. Niet veel later wel 1-3 na een prima actie van van Luik die koelbloedig afrondde. Bijlsma maakte later de wedstrijd helemaal tot een einde door 1-4 te maken. De wedstrijd had hierna niet vele meer met voetbal te maken, want er waren nogal wat frustraties. Onder meer Bert Veenstra van Olyphia kreeg rood en twee spelers van Nicator. Ook vielen er veel gele kaarten. Olyphia speelt nu nog twee wedstrijden tegen Udiros. Olyphia begint zondagmiddag met een thuiswedstrijd.