Olyphia behaalde dit seizoen een puntenrecord in de 2e klasse (31 punten), maar door een minder doelsaldo is Olyphia veroordeeld tot het spelen van nacompetitie voor handhaving. In de nacompetitie neemt Olyphia het in de eerste ronde op tegen Nicator uit Leeuwarden. Nicator behaalde de 3e plek in de 3e klasse A en wist beslag te leggen op de 1e periode. De wedstrijden tegen Nicator zien er als volgt uit:

Zondag 17 mei: Olyphia 1 – Nicator 1     Aanvang 14:00 uur
Zondag 24 mei: Nicator 1 – Olyphia 1    Aanvang 14:30 uur

Mocht Olyphia het tweeluik tegen Nicator winnen, dan wacht de 2e (en beslissende) ronde. Eventuele tegenstanders van Olyphia zijn dan Udiros uit Nieuwehorne (6e in 3e klasse B) of Zwaagwesteinde (4e in 3e klasse A). Ook dan volgt er een uit- en thuiswedstrijd. De winnaar daarvan promoveert/handhaaft zich in de 2e klasse.

Zondag 31 mei: Nicator/Olyphia – Udiros/Zwaagwesteinde
Zondag 7 juni: Udiros/Zwaagwesteinde – Nicator/Olyphia

Reglementen van het tweeluik vindt u hier
Het complete programma van de nacompetitie vindt u hier