Olyphia speelde vandaag de belangrijkste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. Uit bij gavc uit Grou mocht in ieder geval niet verloren worden. 3 punten zouden haast directe handhaving betekenen. Trainer Venema moest het wel zonder Wilco van Luik en Mark Koopmans doen die op de tribune plaats namen. Tim Bethlehem en Gerwin Duker waren ook niet fit genoeg, maar konden wel op de bank zitten. Jordy de jong mocht in de basis starten centraal achterin. Jakko Veenstra speelde achter de spitsen. De wedstrijd begon dramatisch voor Olyphia, want na een overtreding van Jordy de jong kreeg Gavc in minuut één al een penalty, maar de speler van gavc schoot hoog over. Olyphia begon dus slap en dit hield een minuut of 20 aan. Hierna kreeg Olyphia meer grip op de wedstrijd. Vooral de goede spelende Jakko Veenstra was gevaarlijk, maar de afwerking liet te wensen over. Andere spelers die bij Olyphia een hoog niveau haalden waren Danny Bijlsma, Kevin Capello en Bert Veenstra. Deze waren er verantwoordelijk voor dat Olyphia ging rusten met 0-0 en dan andere spelers scherp werden gehouden. Vooral de voorhoede van de uit spelende ploeg liet het afweten waar deze normaal beslissend is. Voor Olyphia was dat zonde, want er lag veel ruimte en Olyphia kreeg goede mogelijkheden. In de tweede helft onderscheidde keeper van der Zande zich met enkele fraaie reddingen. Het werd een wedstrijd waar beide ploegen op het laatst vrede hadden met een doelpuntloos gelijkspel. Mooi voor beide teams was dat MKV 29 opnieuw verloor en het met nog 3 wedstrijden te gaan heel spannend word, maar waarbij Olyphia wel goede papieren heeft.