Op een regenachtig sportpark Nijlan boekte sv Olyphia zondag een belangrijke overwinning in de strijd om de plekken voor promotie/degradatie wedstrijden.

Door deze overwinning klimt de ploeg van de afwezige Ronnie Venema en Jan Vrind twee plekken en heeft alles nog in eigen hand.Naast de afwezigheid van Wilco van Luik kreeg de ploeg in de warming up te maken met nog een afvaller. Mark Teade Koopmans moest wegens een hamstring blessure de wedstrijd missen. Een adelating voor Jan Vrind die Tim Bethlehem (de laatste weken ook al niet geheel fit) liet starten op de positie van Koopmans. De gasten begonnen furieus aan de wedstrijd en konden na 7 minuten al juichen. Na een afgemeten voorzet van Tim Bethlehem stond topschutter Rene de Nekker op de juiste plaats en prikte de bal prima binnen. Lang kon de ploeg echter niet genieten van de voorsprong want 3 minuten later kwam MKV’29 alweer langszij. Een lange bal vanuit het centrum van de verdediging werd verlengd door Rene Kalsbeek en kwam pardoes bij de geheel vrijstaande Amin Ait Bihi. Bihi had vervolgens weinig moeite om Christiaan van der Zande te passeren. De Leeuwarders werden in die fase wat sterker en drongen de gasten wat meer terug. Het was Olyphia die in die fase toch nog een grote kans kreeg. Een crossbal van Ramon Hankel kwam wederom voor de voeten van De Nekker, die ditmaal de keeper op zijn weg vond. Beide teams probeerden het in de slotfase van de eerste helft nog wel, maar waren, mede door het veld en het weer niet bij machten om echt uitgespeelde aanvallen op de zetten.

In het tweede bedrijf een sterker Olyphia. De Noordwoldigers drong de thuisclub terug op eigen helft en ging op zoek naar de voorsprong, daarbij was het oppassen voor de messcherpe counters van MKV’29. In de 57e minuut kreeg Olyphia loon na werken toen De Nekker vanaf de middenlijn alleen voor de doelman kon verschijnen. Met een geplaatste schuiver tekende de Nekker voor zijn tweede van de middag en de voorsprong voor de gasten. MKV mocht daarna de volgende kans noteren. Mourad Azzazar had te veel tijd nodig om de bal achter Van Der Zande te werken. Olyphia bracht daarna Jakko Veenstra binnen de lijnen en probeerde met snelheid de verdediging te ontregelen. Uit het niets kwamen de gastheren in de 75e minuut langzij. Een goed opgezette aanval werd ditmaal wel benut de Azzazar. Rene de Nekker moest hierna de strijd staken met een bovenbeen blessure, Jordy de Jong was zijn vervanger. In de slotfase leek de wedstrijd af te stevenen op een puntendeling, toen pardoes Ron Bethlehem de bal voor zijn voeten kreeg. Als een duveltje uit een doosje nam Bethlehem dit cadeautje in de 89e minuut graag aan en schoof met zijn linker de bal achter de kansloze doelman. Een belangrijke overwinning voor de Stellingwervers die met vertrouwen de wedstrijd tegen Sint Annaparochie (12 april) tegemoet gaan.