Olyphia moest het vandaag opnemen tegen Velocitas uit Groningen. Velocitas staat laatste in de 2de klasse en Olyphia knokt voor handhaving. Jan Vrind stond er vandaag alleen voor, want Ronnie Venema was afwezig.  Gerwin Duker was vandaag geschorst en Tim Bethlehem was niet 100% fit dus begon op de bank. Olyphia begon goed aan de wedstrijd. In de 6de minuut opende Olyphia de score. Een afgemeten voorzet van Wilco van Luik kwam bij René de Nekker die op doel schoot en door de benen van de keeper raak schoot. Het spel na de goal zakte na een bedroevend niveau. Olyphia ging mee in het spel van de tegenstander en speelde vooral de lange bal. Het werd een zeer rommelige wedstrijd en er gebeurde weinig tot de rust dus bleef het bij 1-0. In de 56ste minuut kwam Olyphia op 2-0. Door een verdedigingsfout van Velocitas kwam de bal bij René de Nekker die de keeper kansloos liet en 2-0 maakte. De wedstrijd bloedde een beetje dood totdat Remon Hankel een vrije trap mocht nemen. Hankel schoot de bal strak voor en een verdediger van Velocitas werkte de bal in eigen doel. Vlak hierna viel ook de 4-0. Uit een corner maakte Mark teade Koopmans de 4de voor Olyphia. Hierna was de wedstrijd gespeeld en mocht zelfs de tegenstander nog een goal maken. Eindstand 4-1.

Opstelling:

C van der Zande

Van Erp, van der Laan, Bijlsma en Veenstra

Ron Bethlehem( Tim Bethlehem. 60ste), Capello(Jordy de jong. 70ste) Koopmans, van Luik en Hankel

de Nekker