Olyphia heeft Zondag een prima overwinning geboekt op de koploper van de 2de klasse K Emmeloord. Het was een prima vervolg op de winst van vorige week tegen de toenmalig koploper vv Heerenveen. Olyphia speelde zonder de in Emmeloord bekende Teade Koopmans. Koopmans werd in de voorbeschouwing van de gasten de spil in het team van Olyphia genoemd. Gefronste wenkbrauwen, rare gezichten en lachbuien namen de overhand in de kleedkamer van Olyphia. Ook Jakko Veenstra haakte af. Jordy de Jong en Ruud van Erp zaten op de bank evenals wisselkeeper Mark Bethlehem en de spil Koopmans, maar deze had zijn benen ook al laten spreken in de vroege ochtend bij het 2de elftal. Olyphia gaf eigenlijk de gehele wedstrijd Emmeloord niet de mogelijkheid om tot voetbal te komen op het toch al zeer zware veld. De beide backs Danny Bijlsma en Bert Veenstra leverden vooral in de eerste helft prima voorzetten af en lieten hun tegenstanders kansloos. In de 27ste minuut schoot Ron Bethlehem de bal hard tegen de touwen na een afgeslagen bal. In de eerste helft waren er dikke kansen voor Danny Bijlsma (kopbal), René de Nekker (kopbal) Ron Bethlehem (actie) en schietkansen voor de kleine schaduwspits met nummer 10 Wilco van Luik. Toch bleef het maar 1-0. In de tweede helft een zelfde spelbeeld.  De wedstrijd werd pas beslist in de 73ste minuut na een prima pass van Remon Hankel schoot René de Nekker met buitenkant rechts van een meter of 20 de bal over de keeper heen. De vreugde was uitzinnig, omdat de zege veilig was. Verder in de tweede helft ook nog goede kansen voor Olyphia nadat onder meer René de Nekker een paar man uitspeelde in de 16, maar op de paal schoot. Tim Bethlehem kreeg een schietkans en een voorzet werd van de lijn gehaald nadat René de Nekker weer aan de wandel ging in de 16. Hankel kreeg ook nog een beste kans na een steek pass waar Wilco van Luik applaus voor over had. Hankel wilde de bal chippen, maar deze had net niet voldoende snelheid. Keeper Christiaan van der Zande had de gehele wedstrijd geen 1 schietkans te verwerken gehad. Olyphia kon weer 3 punten bijschrijven en is aardig in vorm op het moment. Volgende week uit naar Sneek tegen LSC 1890.