Aan alle barvrijwilligers van sv Olyphia,

Dinsdag 24 maart 2015 om 19:30u wordt in ’t Buurthuus in Noordwolde een IVA cursus gegeven. (Deelname is gratis)
Opgeven is nog mogelijk.

Deze cursus is belangrijk om op verantwoorde manier alcohol te kunnen schenken. Het schenken van alcohol brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee. Zo is het van groot belang dat jongeren onder de 18 jaar absoluut geen alcoholkunnen verkrijgen in sportkantines.
Vanuit de wetgeving moeten sportkantines aan de nodige vergunningen voldoen en daar valt deze cursus ook onder.

Barvrijwilligers moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Ze moeten minimaal 16 jaar zijn en een Instructie Verantwoord Alcoholschenken (IVA) gevolgd hebben. Dit is een vereiste van de Drank- en Horecawet. De gemeente ziet toe op naleving van deze regels. Het gaat hierbij bv om barvrijwilligers in sportkantines, bij evenementen of bij een jeugdsoos.

De definitieve datum is nog niet bekend, maar graag willen wij als kantinebeheerders dat er zoveel mogelijk barvrijwilligers deze cursus/test gaan doen. Opgeven voor de cursus kan bij Hanny Vogelzang (06-55146448) of bij Jentje Zuil-de Vries (06-12531528).

Het is ook mogelijk om je certificaat te behalen via de link hieronder en dan te klikken op ‘doe de test’. Als je de cursus via de link doet, wordt er automatisch een kopie van je certificaat naar de door jou opgegeven barverantwoordelijke gestuurd. Deze zal ook zorg dragen voor het documenteren van de certificaten achter de bar.
Vul de gevraagde gegevens in en gebruik bij het invullen 1 van de volgende namen/mailadressen van de barverantwoordelijken:
Jentje Zuil – de Vries ( jentjezuil@hotmail.com )
André de Jong ( nortepee@kpnmail.nl )

De certificaten moéten in de kantine aanwezig zijn, hier de link:

Alvast bedankt voor je medewerking!