Olyphia heeft zich goed hersteld van de jammerlijke nederlaag in de derby van vorige week. In een licht wedstrijd in en tegen vv Heerenveen werd terecht met 0-4 gewonnen. Olyphia moest het zonder Danny Bijlsma (ziek), Jordy de Jong (gebl) en Mark Teade Koopmans (gebl) doen. Daar in tegen was duker weer fit en Jakko Veenstra is weer goed op de weg terug. Olyphia speelde zaterdagavond met vertrouwen. Er werd goed druk gegeven op de betere spelers van Heerenveen en zo werd hun spel ontregeld. De eerste 10 minuten was het wat aftasten, maar toen Tim Bethlehem 0-1 maakte na 14 minuten was de wedstrijd los. Heerenveen probeerde via positiespel de gelijkmaker te forceren, maar Olyphia hield gemakkelijk stand en was levensgevaarlijk op de counter. De 0-2 van Ron Bethlehem kwam uit een vrije trap van Hankel. De keeper liet los en de buitenspeler tikte simpel binnen. Toen Olyphia in de rechterhoek goed druk zette leverde dit zelfs via een goede aanval de 0-3 op. Van Luik kon makkelijk scoren in de 38ste minuut. Na de rust een zelfde spelbeeld. Van Luik prikte rond de 55ste minuut de 0-4 binnen en scoorde zo zijn tweede van de avond en zijn zesde van het seizoen. Olyphia mocht hierna wel van behoorlijk wat geluk spreken dat heerenveen een paar kansen miste. Met name Bert Veenstra kon zich onderscheiden door 2 ballen van de lijn te halen. Rond 10uur kon de scheidsrechter voor het laatst fluiten en was Olyphia dolgelukkig. 3 hele belangrijke punten in de strijd tegen nacompetitie en voor Heerenveen een dramatische avond nadat vorige week ook al was verloren tegen een middenmoter.

Opstelling:

vd Zande

van Erp(45) Jakko Veenstra (85) Van Dinten, Duker, van der Laan en Bert Veenstra

Ron Bethlehem, Tim Bethlehem, Capello en Hankel

van Luik en de Nekker(78)van Lier