Olyphia speelde vandaag voor het eerst in de nieuwe wedstrijd shirts van de nieuwe sponsor Jumbo. De afgelopen tijd was trainen lastig geweest voor de mannen van Venema en Vrind, maar toch moesten ze de mouwen opstropen voor een echt degradatieduel. Waar Olyphia stond wist van te voren niemand. Olyphia had een aantal blessures waaronder basisspelers Duker, Koopmans en Jordy de Jong. Forward leek de warming-up niet echt serieus te nemen door veel lawaai te maken en andere gekke dingen te doen. De terug gekeerde van Luik dacht er het zijne van. Oprollen die gasten gaf hij aan. Na 23 seconden lag de bal al in het netje voor Olyphia. De Nekker tekende van buiten de 16 voor 0-1. Amper 10 minuten later was het 1-1 via een prima goal van de linksbuiten van Forward. Even later maakte Ron Bethlehem uit een snelle uitbraak 1-2. Olyphia was in deze fase van de wedstrijd veel beter en had een penalty verdiend, maar de scheids was even niet scherp. Kansen waren er verder voor van Luik. Capello maakte naar een minuut of 35 uit een lastige situatie 1-3 van. Van dichtbij frommelde hij de bal in de goal. Na rust speelde Forward beter en verder vooruit. Echte kansen kreeg het niet en Olyphia zakte in en speelde op de counter. Hankel speelde goed en gaf de Nekker een paar beste kansen die hij om zeep hielp. Ook was er pech dat de keeper een paar keer grandioos redde. Toen de scheidsrechter voor het einde floot was er vooral blijdschap dat er 3 punten waren gepakt en ook het spel leidde tot optimisme. Jammerlijk genoeg werden er teveel kansen gemist.

opstelling:

van der zande

van erp, van der laan, Bijlsma en veenstra

r Bethlehem, t Bethlehem, capello en Hankel

van Luik en de Nekker