E1 Zaalvoetbal in de Mejander te Oldeberkoop

Net als de rest van de jeugdteams doet ook de E1 van Olyphia mee aan het Weststellingwerfs zaalvoetbaltoernooi voor F, E en D-pupillen.

3 januari 2015 trappen de mannen af in de Mejander te Oldeberkoop, een sportief begin van het nieuwe jaar. Helaas is vaste keeper Merric vandaag afwezig, zijn plek in het doel wordt ingenomen door Yvar. De mannen dragen vandaag de naam NAC Breda en starten met een wedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden (Wolvega E2). Het is even wennen in de zaal, een plofbal is wel wat anders. Olyphia is veel bij het doel van de tegenstander, de mannen weten het net echter ondanks de vele kansen niet te vinden. Wedstrijd eindigt in 0-0, eerste punt dus binnen.
Wedstrijd 2 wordt aangetreden tegen Roda JC (Oosterstreek E1), gelukkig weten ze het doel deze wedstrijd wel te vinden. Jeffrey (2x), Max en Selwin brengen de stand op 4-0. Goed verdedigings- en keeperwerk van Givano, Gerben en Yvar maakt dat ook deze wedstrijd ons eigen doel schoon blijft.
Laatste wedstrijd wordt gestreden tegen FC Twente (Wolvega E3). Het wordt voetballend wat makkelijker, maar de tegenstander geeft geen krimp. Mooie aanvallen van de mannen, maar de bal lijkt het doel niet in te willen. In de laatste minuten dan toch een ovatie voor groen-witten; Jeffrey maakt de 1-0 na een goed opgezette aanval via Nando en Max. Hier blijft het bij!

Na dag 1 staan we op de 2e plaats in de poule EA. Een plaats bij de eerste 4 levert een plek in de kruisfinales op dus een prima uitgangspositie voor dag 2; 17 januari as in sporthal de Steense te Wolvega onder leiding van de coaches Gio en Henk.