NOORDWOLDE – Officieel is Sinterklaas op 5 december al vertrokken naar Spanje, echter leek de goede oude man gisteren nog aanwezig te zijn op sportpark West-End in Groningen. Olyphia gaf de doelpunten te makkelijk weg en schonk daarmee Groninger Boys een eclatante 7-1 zege.

Ronnie Venema (samen met ‘nieuwbakken’ trainer John Vrind op de bank) kon niet beschikken over Jakko Veenstra en Wilco van Luik. Beiden kampen nog met een blessure. Ook de geschorste Gerwin Duker was afwezig in verband met de geboorte van zijn kind.

De thuisploeg nam in de openingsfase direct het initiatief en liet zien dat het met veel technisch begaafde voetballers goed uit de voeten kan op het gladde kunstgras. De eerste kans was echter voor de bezoekers, Bert Veenstra kwam goed door op de linkerflank en bracht met een goede voorzet Kevin Capello in stelling. Zijn kopbal miste enig fortuin. In de 23e minuut kwam de thuisclub op voorsprong. Een ietwat makkelijk gegeven vrije trap werd door Pong Clemencia in één keer knap achter doelman Christian van der Zande gewerkt. Olyphia was in die fase niet bij machte om gevaarlijk te worden en grossierde daarbij in onzuivere passes. In de 27e minuut verdubbelde de thuisclub de marge nadat de snelle Gio Slijngaard de bal keurig afleverde bij Earle Perré. Kort daarna leek Rene de Nekker iets terug te doen toen hij kort draaide in de zestien maar zijn schot/voorzet kon niet tot doelpunt gepromoveerd worden. In de 37e minuut werd het zelf 3-0 toen wederom Earle Perré een afgeslagen bal simpel kon binnenschieten

Na de rust veranderde het spelbeeld niet, Olyphia kon de rug moeilijk rechten, vocht voor wat het waard was maar kon niet voorkomen dat Groninger Boys doorging met waar het gebleven was. In de 56e minuut werd wederom een voorzet vanaf links gegeven, ditmaal was het Serre Cadeau die dit cadeautje uitpakte. Na een uur spelen werd het zelfs 5-0 toen Earle Perré met een bekeken lob zijn derde van de middag maakte. Enkele Olyphianen gingen in deze fase ietwat op de bon bij scheidsrechter Stel, die overigens in sommige gevallen iets te snel naar zijn borstzak greep. Kevin Capello leek een aantal keer nog in kansrijke positie te komen, maar kon niet scoren. Ron Bethlehem zag een schot langs de verkeerde kant van de paal gaan en ook Rene de Nekker kwam in deze fase in een kansrijke positie. Laatstgenoemde kon in de 75e minuut wel juichen toen hij knap uit de draai de eretreffer op het scorebord wist te brengen. Het was echter aan de gastheren om de score nog verder uit te breiden. Op identieke wijze kwamen de 6 en 7-1 op het formulier terecht.

Een terechte nederlaag voor de Friezen die volgende week op jacht mogen naar eerherstel. De groen-witte brigade speelt dan in Noordwolde tegen GAVC uit Grou.