Vooraf een belangrijke wedstrijd in de onderste regionen van de competitie, dit was ook terug te zien in het spel van beide teams. Op het zachte veld zag het publiek aan beide zijden veel onnodige fouten en foutieve passes. Nadat Danny Bijlsma in de eerste helft de thuisploeg op voorsprong bracht kwamen de gasten na rust langszij. Beide ploegen schieten, op de ranglijst weinig op met dit gelijke spel.

Het was even puzzelen vooraf voor Ronny Venema en Jan Vrind. Vier spelers (Gerwin Duker, Ruud van Erp, Jakko Veenstra en Wilco van Luik) konden niet aan de start verschijnen. Jordy de Jong mocht de rechtsback positie gestalte geven. In de beginfase was het voor beide teams aftasten. De thuisploeg mocht de eerste kans van de wedstrijd noteren, echter door een voorzet van links kon door Ron Bethlehem zonder succes een bal in te koppen. GAVC met name voorin gevaarlijk (snelle buitenspelers en sterke spits) kon daarna iets beter in de wedstrijd komen, echter kwam de thuisclub op voorsprong. Een vrije trap van Remon Hankel kwam pardoes voor de voeten van Danny Bijlsma, die zich wel raad wist met dit buitenkansje. Een aantal minuten later moest GAVC eigenlijk langszij komen toen er twee hachelijke momenten voor het doel van Christiaan van de Zande plaats vonden. Het vizier van de gasten stond echter nog niet op scherp en de doelman voorkwam met 2 reflexen een doelpunt. Aan de andere kant was Olyphia ook enkele keer gevaarlijk, maar mistte ook de scherpte om nog verder uit te lopen.

In de tweede helft was het GAVC dat het initiatief naar zich toe probeerde te trekken, Olyphia verloor veel tweede ballen en was in het eerste bedrijf genoodzaakt om tegen te houden. Bert Veenstra trad op als reddende engel door een bal van de doellijn te halen en even later moest Van De Zande z’n uiterste best doen om een vrij ingeschoten bal te parreren. De Groen-Witte kwamen er zo nu en dan gevaarlijk uit. Topschutter Rene de Nekker kwam in goede positie maar zijn geplaatste schot ternauwernood gered worden. Na 70 minuten kwamen de Grouwsters op gelijke hoogte toen Van Der Zande wel moest buigen op een geplaatst schot. Olyphia kreeg in de slotfase nog één goede kans via een kanonskogel van aanvoerder Remon Hankel, de doelman van de gasten wist deze bal knap te pakken. GAVC was ook nog een aantal keer gevaarlijk maar kwam niet meer aan scoren toe.