Olyphia pakte vandaag een zeer belangrijke overwinning op Sint-annaparochie. Het werd 1-3. De wedstrijd was veelal in evenwicht, maar Olyphia sprong beter met de kansen om. De Nekker leek te scoren na een kwartier, maar de grens van Sintanna weigerde hieraan mee te werken. Duker kopte in de 23ste minuut raak uit een corner. De verdediger kopte de bal vanaf 11 meter vol in de kruising. Even later mocht Hankel een vrije trap nemen die de keeper van de tegenstander niet goed verwerkte en Capello was er als de kippen bij 0-2. Sint-anna kreeg goede kansen, maar schoot niet met scherp. Toch kwamen ze op 1-2 in de 45ste minuut door Valk. De linksbuiten mocht zo dooplopen en inschieten. 1-2 rust. Olyphia wist dat het het moeilijk zou krijgen in de tweede helft, maar in de 49ste minuut kreeg de Nekker de bal van Hankel. De Nekker schoot met links binnen wat 1-3 betekende. De Nekker kreeg nog een goede kans, maar ging voor zichzelf terwijl van Luik er beter voor stond. De verdediging van Olyphia onder leiding van de goed spelende Duker bleef overeind. Olyphia kon lekker achteruit leunen en wachten op counters. Met iets meer precisie had Olyphia kunnen uitlopen. Onder andere de broertjes Bethlehem leken kansen te krijgen, maar de eind pass was steeds net niet goed genoeg  Sint-anna werd alleen nog gevaarlijk via standaard situaties. De stand bleef op 1-3 en Olyphia kan weer vooruit kijken wat betreft de stand.

Opstelling:

vd Zande

Bijlsma, Duker, vd Laan en Veenstra

Hankel( 88 de Jong), Bethlehem Koopmans, v Luik(80 van Erp) en Capello

de Nekker(70 Ron Bethlehem).

Man of the match: Bert Veenstra