Olyphia heeft vandaag een simpele overwinning geboekt op Velocitas. Voor rust was het al een boeiende wedstrijd. Bethlehem bediende van Luik die de 1-0 aantekende. Velocitas kreeg daarna kansen en maakte de 1-1. Vlak daarna bediende weer Bethlehem dit keer de Nekker en dit betekende 1-2. Jammer genoeg moest van Erp het veld verlaten met een blessure. Hierna de thuisploeg weer, maar raakte 2 keer de lat. Vooral keeper van der Zande hield Olyphia op voorsprong. Na rust was het gatenkaas bij de Groningers. Bethlehem pakte zijn goal die hij had verdiend na goed spel 1-3. de 1-4 liet niet lang op zich wachten. De Nekker werd weg gestuurd en scoorde in de korte hoek. Hankel kon door op links en schoot beheerst binnen 1-5. De Jong gaf een prima crosspass op de Nekker die in de lange hoek binnen schoof 1-6. Het slot akkoord was aan de kleine rappe aanvaller van Olyphia genaamd van Luik. Hij prikte hem prima binnen en dit was de 1-7. Veenstra dacht nog een treffer te kunnen maken in de laatste minuut, maar hij was al bezig met juichen voordat hij moest vuren. Een groot compliment aan de groen witte brigade. De verdediging van Olyphia onder leiding van Duker en Bijlsma speelde vandaag prima. Positief was ook dat Tim Bethlehem een dik uur speelde en liet zien een meerwaarde te zijn. van der Laan speelde wederom een prima wedstrijd.

Opstelling Olyphia:

Christiaan van der Zande

Kevin de Jong, Danny Bijlsma, Gerwin Duker en Bert Veenstra

Ruud van Erp (Tim Bethlehem (Jordy Smit)), Remon Hankel ( Jordy de Jong) en Albert van der Laan.

Ron Bethlehem, René de Nekker en Wilco van Luik.

Olyphia won vandaag de uitwedstrijd bij Velocitas 1897 ruim en verdiend met 1-7. De wedstrijd werd op deze manier een waardig eerbetoon aan de deze week overleden clubicoon Hennie Boers.

Jan Schuil heeft foto’s gemaakt en deze online gezet. Dus de wedstrijdmomenten nog eens nazien?
Onderstaand de link met foto’s van de wedstrijd Velocitas 1897 1 – Olyphia 1 (1-7):