Noordwolde – Olyphia.

Na een trainingskamp in Bodegraven waar Olyphia hard trainde om fit te worden speelde Olyphia de afgelopen week 2 oefenwedstrijden.  Laten we beginnen in Bodegraven waar de heren Ruud van Erp en Wilco van Luik een prima kamp hadden georganiseerd. Vrijdagavond stond in het teken van een zware activiteit. De mannen moesten een parcours afleggen door een weiland en op het einde een drekrace. Vooral van Erp zelf was goed in dit parcours. De bijna gehele selectie (3 a 4 jongens konden niet mee) genoot van deze activiteit. De avond werd afgesloten met een sportdrankje. Zaterdag stond in het teken van vooral veel uitrusten. Dit was ook wel verdiend naar gisteravond. De middagactiviteit vond plaats in Gouda waar de jongens een soort van vossenjacht moesten doen. De uitleg van Wilco van Luik was hierbij essentieel en hierdoor werd deze opdracht door velen goed begrepen. Het was warm en er moest veel worden gelopen dus eenmaal terug bij de camping moest er vooral veel worden gedronken en? u raad het al uitgerust worden. De viswedstrijd die op de camping gaande was was vooral een trekpleister voor Kevin de Jong. Ook de felle strijd om de posities werd al merkbaar toen Kevin de Jong en Mark Koopmans met elkaar de concurrentie aangingen. De jaarlijkse barbecue stond ook weer op het programma, maar het viel op dat er veel vlees overbleef. Er werd gefluisterd dat er nogal wat spelers overgewicht hebben dus misschien was dat de reden. Op de avond was het tijd voor grote verhalen en werden rond een uurtje of 9 de eerste biertjes van dit kamp genuttigd. De één kon zich vermaken met een potje risk en de anderen gingen klaverjassen. Ook werd er door de rest genoten van het nog lekkere weer. Later op de avond was er mooi uitstapje richting Gouda geregeld waar culturele bezienswaardigheden werden bezocht. Zondagmorgen moest iedereen even bijkomen van het toch wel leerzame weekend. De schoonmaak werd door iedereen prima uitgevoerd en de terugreis kon ingezet worden. Iedereen is veilig thuis gekomen en opgeladen voor een nieuw seizoen in de 2de klas.

Olyphia – Oldemarkt.

Olyphia speelde een knappe eerste wedstrijd tegen Oldemarkt. Olyphia won met 6-1. een verslag en opstelling staat al vermeld op deze site.

Olyphia – Peize.

De tweede oefenwedstrijd was tegen Peize. Olyphia kwam al snel op 3-0 door Haringsma, Bethlehem, Ron en Ruud van Erp. De voorsprong werd later uitgebreid tot 4-1, maar toen de laatste 10 minuten aanbraken scoorde Peize opeens 4 keer waardoor Olyphia verloor met 4-5. De 4de Olyphia treffer werd gemaakt door Danny Bijlsma.

Dinsdagavond speelt Olyphia de laatste oefenwedstrijd tegen Udiros. Bij de selectie ontbreken dan van Erp (vakantie) Tim Bethlehem (gebl) Albert van der Laan (gebl) Mogelijk kan Jakko Veenstra zijn officieuze debuut maken voor de groen witten. Aanvang 20.00uur.

Hierna speelt Olyphia komende Zondag 24 Augustus voor het eerst in de beker thuis tegen vv Lemmer.

Wij hopen (de selectie en staf) ook komend seizoen weer op steun van een ieder. Vooral de vele mensen langs de lijn (thuis en uit) doen ons goed en zorgen ook dat de resultaten makkelijker komen. Kom dus allen dit seizoen weer bij Olyphia!!!