Noordwolde – Het eerste van Olyphia heeft dinsdag hun eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen met ruime cijfers, winnend weten af te sluiten. In Noordwolde won de formatie van de debuterende trainers Everts en Venema met 6-1 van Oldemarkt. Ron Bethlehem (2x), Wilco van Luik, Ruud van Erp, Remon Hankel en Mark Teade Koopmans tekenden voor de treffers.

De selectie is vorige week weer begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In de nieuwe selectie van zijn zes nieuwe gezichten te bespeuren. Christiaan van der Zande en Gerwin Duker kwamen over van Dio Oosterwolde. De broers Tim en Ron Bethlehem keerden terug naar Olyphia en ook Jakko Veenstra kwam van FC Wolvega. Daarnaast is ook Wouter Haringsma toegevoegd aan de selectie van Olyphia.

In de eerste oefenwedstrijd konden de trainers geen beroep doen op een viertal spelers. Jakko Veenstra en Tim Bethlehem kampten met blessures. Kevin Capello en Jordy de Jong zijn nog met vakantie.

De teruggekomen Ron Bethelehem luisterde zijn terugkomst op met 2 doelpunten. Hij opende de score voor Olyphia. Nog voor rust werd het via respectievelijk Wilco van Luik en Ruud van Erp 2-0 en 3-0. Na rust opende opnieuw Ron Bethlehem de score. Na een uur spelen deed Oldemarkt wat terug,  de 4-1 van FC Oldemarkt kwam van Wouter van de Vegt. Olyphia breidde de voorsprong daarna uit door Remon Hankel (5-1) en Mark Teade Koopmans (6-1). Laatstgenoemde wist uit een strafschop te scoren.

Voor Olyphia debuteerden deze wedstrijd Gerwin Duker, Christiaan vd Zande en Wouter Haringsma.

Scoreverloop:
23. 1-0 Ron Bethlehem
35. 2-0 Wilco van Luik
40. 3-0 Ruud van Erp
55. 4-0 Ron Bethlehem
62. 4-1 Wouter van de Vegt
80. 5-1 Remon Hankel
87. 6-1 Mark Teade Koopmans (p.)

De opstelling van Olyphia:
Mark Bethlehem (45. Christaan vd Zande),  Ruud van Erp (57. Wouter Haringsma), Gerwin Duker, Danny Bijlsma, Bert Veenstra, Albert vd Laan (23. Kevin de Jong), Mark Teade Koopmans, Wilco van Luik, Remon Hankel, René de Nekker, Ron Bethlehem (57. Daan van Lier).