Noordwolde – Olyphia heeft de eerste bekerwedstrijd gewonnen. Op eigen veld werd derde klasser Lemmer met 4-3 verslagen. Die overwinning kwam met moeite tot stand. Pas in de slotfase, wist Olyphia via een benutte strafschop van Remon Hankel de buit binnen te halen.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Vinicius de Nekker. Vinicius doorliep een groot gedeelte van de jeugdopleiding van Olyphia, hij overleed afgelopen week op 18 jarige leeftijd.

Olyphia begon daarna moeizaam aan de wedstrijd. Al na zes minuten keek Olyphia tegen een achterstand aan. Ook daarna bleef Olyphia matig spelen, mede door de inzet en goede spel van Lemmer. Na 18 minuten werd het zelfs 2-0 voor de gasten uit Lemmer. Nog voor rust wist Danny Bijlsma de marge te verkleinen door een hoekschop binnen te koppen.
Olyphia kwam daarna goed uit de rust. Kevin Capello scoorde al na 3 minuten de gelijkmaker, na een goede voorzet van René de Nekker. Desondanks wist Lemmer na een uur spelen toch weer op voorsprong te komen. Het lukte Olyphia pas in de 85e minuut de achterstand ongedaan te maken. Opnieuw Kevin Capello wist Olyphia na een gelijke stand te schieten. Dit keer was Remon Hankel de aangever. In blessuretijd werd Danny Bijlsma onderuit gehaald in het strafschopgebied waarna de goed leidende arbiter naar de stip wees. Aanvoerder Remon Hankel wist deze buitenkans te benutten. Een zwaarbevochten zege dus voor Olyphia. Aankomende donderdag wacht de derby tegen de Blesse.

Scoreverloop:
6. 0-1
18. 0-2
34. 1-2 Danny Bijlsma
48. 2-2 Kevin Capello
60. 2-3
85. 3-3 Kevin Capello
90+2. 4-3 Remon Hankel (p.)

Opstelling:
Mark Bethlehem, Bert Veenstra, Danny Bijlsma, Gerwin Duker, Kevin de Jong, Remon Hankel, Mark Teade Koopmans(81. Arjan Dragtsma), Kevin Capello, René de Nekker (70. Daan van Lier), Ron Bethlehem (75. Jordy de Jong) en Wilco van Luik.